Millionærskolen – Realistiske forventninger

Hvor lang tid vil det ta å bli millionær? Dette er ikke så lett å svare på, fordi det avhenger av så mange forhold:

  • Hvor høy inntekt du har i dag, og hvordan inntekten din vil utvikle seg de neste årene.
  • Hvilke kostnader du har i dag, og hvor stor andel av disse kostnadene som er faste (faste kostnader er vanskelig, men ikke umulig, å redusere).
  • Hvor mye du er villig til å stå på.
  • Hvordan rentenivået vil utvikle seg i årene framover.
  • Hvordan boligprisene vil utvikle seg i årene framover.
  • Hvordan aksjemarkedet vil utvikle seg i årene framover.
  • Osv…

Noen av disse forholdene kan du i stor grad påvirke selv, mens andre må du bare akseptere at utvikler seg helt uavhengig av hva du foretar deg.

Selv om det er vanskelig å si noe generelt om hvor lang tid det vil ta å bli millionær, så vil det for de fleste være realistisk å klare det på 5-10 år. Dette kan kanskje høres mye ut, men Millionærskolen er ikke et opplegg for rask rikdom. Det finnes mange som selger løsninger for rask rikdom, men i de aller fleste tilfeller er sannsynligheten for å lykkes med slike opplegg forsvinnende liten. La meg sammenligne dette med det å spille Lotto. La oss si at du spiller Lotto for 350 kroner per uke. Etter 20 år vil du ha spilt for kr 364.000, og høyst sannsynlig vil samlet gevinst fra all denne spillingen være langt mindre enn innsatsen. Du kunne selvsagt hatt skikkelig flaks og vunnet mye mer enn innsatsen, men sannsynligheten for det er svært liten. Hadde du derimot plassert de samme 350 kronene i aksjemarkedet, og aksjemarkedet i snitt de neste 20 årene hadde gitt 10 % avkastning, så ville du etter 20 år ha akkumulert opp en million kroner.

Produkter som lover rask rikdom, er som regel Lotto-løsninger. Du kan lykkes med dem, men de fleste gjør det ikke. Millionærskolen ligner mye mer på løsningen med å investere de kr 350 i aksjemarkedet (men de fleste vil ikke trenge å bruke 20 år på å bli millionær), men sannsynligheten for å lykkes er til gjengjeld mye, mye større.

Tenk også på dette – om ti år vil du være ti år eldre (så lenge du fortsatt lever), uansett hva du foretar deg. Forskjellen ligger i om du om ti år har en solid øknomi som gir deg stor frihet og mange muligheter, eller om du fortsatt har trang økonomi som er til stadig irritasjon. Det er ditt valg. 🙂

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.