Millionærskolen – Du trenger en plan (del 1)

Ok, du har bestemt deg for å bli millionær. Du har funnet noen gode grunner for at du ønsker å nå dette ambisiøse målet, du har fått forståelse for at du ikke er en følelsesløs robot  og du har innsett at det nok vil ta noen år å nå dette målet. Videre har du forstått at det å bli millionær slett ikke trenger å være så veldig komplisert, men at det handler om å mestre noen få ferdigheter over en lengre periode. Du er nå mentalt sett klar for å begynne, og spørsmålet blir derfor: Hva skal jeg begynne med?

Det første du må gjøre er å lage en plan. For å nå et så ambisiøst mål, er du nødt til å planlegge veien fram mot målet, og dette må gjøres på en enkel og systematisk måte, slik at planen blir et verktøy som du får nytte av.

Det finnes ikke noe fasitsvar på hvordan en slik plan skal se ut. Nettopp dette tror jeg er grunnen til at så få planlegger sin suksess. Kunne man sagt at sånn og sånn skal den perfekte plan se ut, ville det nok vært lettere for mange å følge oppskriften. Men slik er det altså ikke. Samtidig er det selvsagt slik at noen planer er mye bedre enn andre. Her er mine tips for å utarbeide en god plan:

  • Lag planen enkel og kortfattet. Omfanget av planen bør ikke være mer enn en A4-side.
  • En relativt dårlig plan er ofte bedre enn ingen plan (to fail to plan is to plan to fail). Ikke vær redd for at din første plan ikke skal bli god nok. Du kan finjustere den etterhvert, og du vil raskt finne ut hva som fungerer og ikke fungerer for akkurat deg.
  • Planen må inneholde gode mål. Du har sikkert mange ganger lest om hva som kjennetegner gode mål (trenger du en liten repetisjon, er det viktigste at målene er konkrete, målbare, tidsavgrensede og realistiske).
  • Du trenger ikke planlegge hele veien fram mot store mål. Jeg foretrekker planer for ett år av gangen. Du kan ha mer langsiktige planer i tillegg, men din konkrete «arbeidsplan» bør ikke gjelde for mer enn ett år.
  • Planen bør inneholde sjekkpunkter for alle de små stegene du må ta for å nå målene dine. La oss for eksempel si at du har satt deg som mål og planlagt at du skal lese 25 bøker om personlig økonomi kommende år. La oss videre si at du har bestemt deg for hvilke bøker dette skal være. I dette tilfellet kan du ramse opp titlene på disse bøkene i planen din, og sette en liten rute bak hver tittel. Når du har lest en bok, setter du et kryss i denne ruten. Etter hvert som året går, vil du hele tiden se hvordan du ligger an, og når du begynner å få noen kryss, vil dette i seg selv virke motiverende og gi deg lyst til å få enda flere kryss.

I neste innlegg skal jeg skissere en helt konkret plan du kan ta utgangspunkt i for å planlegge ditt første år på veien mot millionærtilværelsen. Følg med videre. 🙂

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.