Noen tanker om året som har gått

2013 er nå historie, og økonomisk sett ble dette det beste året noen sinne for min del. Det er flere grunner til dette:

 • Jeg tjente mer enn jeg noen gang har gjort i 2013. Totalt sett var min brutto arbeidsinntekt på i underkant av kr 700.000.
 • Jeg sparte mer enn jeg noen gang har gjort i 2013. Totalt sett sparte jeg kr 240.000, noe som er kr 20.000 i snitt per måned.
 • Min aksjeportefølje økte mer i verdi (i kroner) i 2013 enn den noen gang har gjort før. Mange av verdens børser gikk så det suste i 2013. Hovedindeksen på Oslo Børs steg med 23,6 % og Dow Jones steg omtrent like mye. Min aksjeportefølje består i hovedsak av andeler i globale aksjefond. Disse utviklet seg noe ulikt i 2013, men totalt sett økte verdien på porteføljen min med flere hundre tusen kroner i 2013.

Alt i alt er jeg derfor meget godt fornøyd med året som har gått. Jeg tok et par store steg i riktig retning mot mitt ultimate mål om økonomisk uavhengighet. Det viktige nå er at jeg klarer å følge opp videre, og ikke blir sløv av at det har gått såpass bra i det siste. Det finnes mange eksempler på mennesker som i en startfase har hatt den ekstra motivasjonen som må til få å skape store resultater, men som etter en stund går lei og gir opp. Jeg er fast bestemt på at dette ikke skal gjelde meg, selv om det i perioder selvsagt kan bli utfordrende å holde trykket oppe.

Annonser

4 Comments »

 1. Vasco Da Lama Said,

  januar 3, 2014 @ 7:00 pm

  Vanvittig bra! Satser på at 2014 blir like vellykket!

  En liten detalj, er det noe galt med layouten på bloggen? Teksten er bredere enn den hvite bakgrunnen når jeg bruker mobil, og jeg må scrolle horisontalt frem og tilbake ettersom auto zoom ikke funker.

 2. pengeblogg Said,

  januar 3, 2014 @ 8:12 pm

  Hmm, ser at det samme skjer på mobilen min. Men på iPad og vanlig pc ser alt fint ut. Aner ikke hva dette skyldes, så får bare håpe at problemet forsvinner snart.

 3. Elise Said,

  mars 13, 2014 @ 10:23 pm

  Kan jeg spørre om hva du mener med å ha økonomisk uavhengighet? Har du ikke det allerede med så god råd?

 4. pengeblogg Said,

  mars 14, 2014 @ 9:00 am

  Med økonomisk uavhengighet mener jeg at man har opparbeidet seg en så stor formue at man ikke trenger å arbeide lenger. Jeg er ikke helt der ennå. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.