Millionærskolen – Det som virkelig teller

I de siste innleggene i Millionærskolen har jeg skrevet om hvordan du kan kutte kostnadene dine. Jeg har kommet med en rekke råd og tips for hva du kan gjøre, og noen av disse rådene og tipsene har forhåpentligvis passet for akkurat deg. Når alt kommer til alt, er det imidlertid viktig å ikke rote seg bort i detaljer, og ikke glemme at det som virkelig teller er at du klarer å kutte kostnadene dine såpass mye at du maksimalt bruker 90 % av utbetalt lønn hver måned. Dette kan kankskje høres ut som en selvfølge, men jeg kjenner faktisk flere som er flinke til å spare på enkelte områder, men som totalt sett likevel bruker opp hele lønnen sin hver måned. I mange tilfeller er dette personer som har et sterkt ønske om å spare deler av inntekten sin.

Vi mennesker har alle mange likhetstrekk, men det er også veldig mye som er forskjellig. Ikke minst gjelder dette med tanke på hva vi faktisk bruker penger på. Noen har et veldig gjennomsnittlig forbruk og bruker litt på alt (passer inn i normen som er satt av SIFO for hvordan en gjennomsnittsnordmann bruker penger), mens andre har et mer spesielt forbruk der de bruker lite på noen ting og mye på andre ting. Et ekstremeksempel under sistnevnte kategori er broren til en kollega av meg. Han bor alene i et lite hus ute i skogen og har derfor veldig lave boutgifter, han kjøper nesten aldri klær, han spiser billig og drar nesten aldri på ferie. Han har imidlertid en svært dyr hobby – han har en gedigen garasje som er fylt av gamle amerikanske biler. 🙂

De fleste av oss har noen ting som vi har stor glede av å bruke litt mer penger på enn gjennomsnittsnordmannen. Dette er helt greit, så lenge man ikke har for mange slike ting på en gang, og så lenge man kompenserer for dette ved å bruke mindre enn gjennomsnittet på andre ting. Begynn med å redusere kostnadene dine på områder der ditt forbruk gir deg lite glede, og vern lengst mulig om de områdene som gir deg mest glede. Det er også viktig at du ikke blir for ekstrem. Vi snakker her om varige kostnadskutt, og da er det viktig at man ikke kutter mer enn at man kan klare å opprettholde dette nivået over lang tid. Akkurat som det å begynne å trene 20 timer per uke for en sofagris er en elendig strategi for å slanke seg, er det å fjerne alt som er moro en elendig strategi for å klare å bli millionær.

Dette innlegget er det siste som omhandler det å kutte kostnadene i Millionærskolen. Videre framover skal vi se på hvordan du kan øke inntektene dine. Følg med videre. 🙂

 

 

 

Annonser

2 Comments »

 1. Formuebygging Said,

  februar 19, 2014 @ 2:31 pm

  Det jeg har brent meg på tidligere er når jeg gaper over alt for mye. Det går kanskje bra en stund, men ikke på lang sikt.

  Det er viktig å være ærlig med seg selv slik at man setter realistiske og ikke uoppnåelige mål. Det er en fin balansegang.

 2. pengeblogg Said,

  februar 19, 2014 @ 3:36 pm

  Ja, man må begynne litt forsiktig. Hva som er realistisk vil endre seg over tid. Hadde noen fortalt meg for ti år siden at jeg skulle spare halve lønnen min i 2013, hadde jeg sannsynligvis sagt at dette ikke var særlig realistisk. Men etterhvert som man gradvis hever listen, blir større og større mål realistiske. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.