Millionærskolen – To do-lister og viktige oppgaver

Skal du oppnå en høy arbeidsinntekt, er det svært viktig at du får ting gjort, og at du fullfører det du begynner på. I et tidligere innlegg skrev jeg om viktigheten av lesing og livslang læring. Dette er opplagt svært viktige vaner, men personer som bare har teoretiske kunnskaper og ikke evner å bruke all kunnskapen de har til å gjøre konkrete arbeidsoppgaver, vil sjelden oppnå de høyeste inntektene.

Et enkelt, men veldig effektivt verktøy for å få mer gjort, er en to do-liste. En to do-liste er rett og slett en oppramsing av de gjøremål, oppgaver og ærend du har foran deg. Her er noen tips til hvordan du kan få mest mulig ut av en slik liste:

 • En to do-liste kan enten skrives for hånd på et ark, eller tastes inn på en mobiltelefon, bærbar pc eller lignende. Det viktigste er ikke hvordan du gjør dette, men at du finner en metode som du selv syns fungerer og som gjør det lett å oppdatere listen.
 • De fleste av oss glemmer fort, så hver gang du kommer over en ny oppgave som du ikke kan gjøre der og da, noter den ned på listen.
 • Les over to do-listen din jevnlig (helst hver dag), slik at du gir underbevisstheten din anledning til å jobbe med oppgavene før du utfører dem.
 • I tillegg til den store to do-listen som viser alle framtidige gjøremål, bør du hver uke (for eksempel søndag kveld) lage en kortere liste over de gjøremål du skal utføre kommende uke. Det er to ting som er veldig viktig når du lager din ukentlige liste. Det første er at du ikke skal være overambisiøs når det gjelder hva du vil få tid til å gjøre kommende uke. Det andre er at du alltid skal velge de viktigste oppgavene fra den store to do-listen. Dette er så viktig at jeg vil skrive det en gang til, med uthevet skrift – du skal alltid velge de viktigste oppgavene fra den store to do-listen. For mange vil dette være «naturstridig» og kreve streng selvdisiplin. De fleste vil foretrekke å velge ut de enkleste og mest lystbetonte oppgavene til sin liste for kommende uke. Tro meg, dette er ikke noe som ligger naturlig for meg. Av alle de tingene jeg skriver om i Millionærskolen, er dette en av de tingene jeg sliter mest med selv. Det å alltid bruke tid på de viktigste oppgave først, er nesten en daglig liten kamp for meg. Men det finnes ikke noe alternativ. Kaster du bort tiden på oppgaver som ikke er særlig viktige, kan du ikke forvente å oppnå en særlig høy inntekt.

En to do-liste passer ikke like godt for alle og en slik liste er mest egnet for personer som har jobber der de i stor grad legger opp sin egen arbeidsdag. Men går du stadig hjem på ettermiddagen med en litt ubehagelig følelse av at du har fått gjort lite i løpet av dagen, eller at du har kastet bort tiden din på uvesentlige oppgaver, vil jeg på det sterkeste anbefale deg å prøve å jobbe ut ifra en to do-liste. Jeg anser min to do-liste som et av de viktigste verktøyene i min «millionærverktøykasse». 🙂

 

Annonser

10 Comments »

 1. Tordne Said,

  mars 13, 2014 @ 11:44 am

  Kan anbefale todoist.com til dette – responsivt og enkelt grensesnitt. Og ellers må man huske at det som haster ikke nødvendigvis er det som er viktig. Gjør man alltid bare det som haster så får man aldri gjort det som er viktig.

 2. Tordne Said,

  mars 13, 2014 @ 11:49 am

  Det er kanskje deg jeg har plukket opp det rådet i fra, forresten! 😀 Det er visst punkt nr 1 i din «FEM REGLER FOR TIDSBRUK»..

 3. pengeblogg Said,

  mars 13, 2014 @ 12:41 pm

  Takk for tips om nettside/programvare, Tordne.

  Og helt enig i at det ikke må settes likhetstegn mellom det som er viktig og det som haster. 🙂

 4. Kalle K Said,

  mars 13, 2014 @ 1:40 pm

  Selv bruker jeg trello.com. Litt mer avansert en enkle todo-lister, men jeg har brukt dette både på jobb og personlig i flere år. Alle mine mål, oppgaver og todo’s har jeg liggende der.

  Applikasjonen bygger på kanban (for de som er kjent med det).

 5. pengeblogg Said,

  mars 13, 2014 @ 3:55 pm

  Flott med tips om konkrete nettsider og verktøy. Hvor avansert man vil gjøre ting er en smakssak. Det viktigste er at det virker. 🙂

  Kanban lærte jeg litt om på Handelshøyskolen, men måtte en tur innom Wikipedia for å repetere litt nå. 😉

 6. Pengebingen Said,

  mars 14, 2014 @ 7:00 pm

  Ja dette er effektivt!
  Jeg har lenge brukt slike lister på jobb, det fungerer godt. Bruker vanlige oppgaver i outlook, da jeg generelt jobber mye i outlook. Så selv i en helt vanlig kontorjobb øker slike lister effektiviteten. Men – nylig har jeg også kjøpt en almanakk for første gang på endel år, for å få bedre orden på fritiden! Pga pendling har jeg ikke all verden av den, og jeg følte at tiden bare forsvant. Nå, etter noen uker mer lister også for fritiden har jeg bedre kontroll på bruk av fritiden også. Ting blir gjort hjemme, og jeg kan slappe av med god samvittighet etterpå. Føles bedre.

  Var vel inspirert av noen av bøkene jeg har lest etter tips fra deg i det siste. Få orden på tidsbruken. Jeg tjener dessverre ikke umiddelbart mer på det, men selsvagt kan økt produktivitet også tas frem under lønnsforhandlingene. Aldri negativt uansett type arbeid!

 7. MaxMega Said,

  mars 14, 2014 @ 9:01 pm

  Da var dagplanlegger innkjøpt! Jeg må si jeg likte kapittel to i The Pledge. Her har jeg mye å gå på, da særlig utenom min ordinære jobb. Hauger med kvitteringer, rot i gangen, late morgener m.m. skal bort i ukedager! :-)) Dette kapitlet i tillegg til Seven Habits of Higly efficient people av S. Covey blir mitt fokus. Særlig fokus skal oppgaver som er «Viktig men ikke travelt» 🙂

  Mål er stort sett klare (hadde mange fra før), men tror jeg må utvikle sosiale-, relasjonelle-, helse og kompetansemål noe mer. Dette er inspirerende Pengeblogg! 🙂

 8. pengeblogg Said,

  mars 15, 2014 @ 5:22 am

  Pengebingen: Å planelggge (til en viss grad) fritiden også, tror jeg er en god løsning. Ærend, vedlikeholdsoppgaver osv. hoper seg fort opp hvis man ikke får dem unna. For øvrig er jeg helt enig i at bedre tidsststyring ikke nødvendigvis gir økt inntekt over natten, men effekten på sikt kan være veldig god.

  MaxMega: The 7 habits of highly effective people er en veldig bra bok. Har vurdert å ha den som pensumbok i Millionærskolen, men har så langt kommet fram til at den av enkelte kan oppfattes som litt tung.

 9. Daniel Said,

  mars 15, 2014 @ 9:33 pm

  Flott innlegg. Anbefaler også Todoist som ble nevnt tidligere, integrerer bra med Outlook, en god mobil app så man kan skrive opp ting med en gang du blir spurt om det i farta. Også enkelt å videresende eposter til gjørelista hvis de er tilknyttet et gjøremål.

  Ut over det vil jeg tipse alle om å lese «Getting Things Done» av David Allen. Eller «Få Ting Gjort» på norsk. Genial bok om tidsstyring, både for de som allerede er bitt av basillen og de som ikke har rørt tema enda.

 10. pengeblogg Said,

  mars 16, 2014 @ 7:01 am

  Takk for det, Daniel. 🙂

  Enig i at «Getting things done» er en god bok.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.