Millionærskolen – Status mars

 • Sparing denne måneden: kr 19.000
 • Sparing så langt i år: kr 50.000
 • Antall innlegg på Pengeblogg denne måneden: 5
 • Antall innlegg på Pengeblogg så langt i år: 17
 • Antall tweets denne måneden: 25
 • Antall tweets så langt i år: 52
 • Karakter på egen innsats: 1 (godt fornøyd)

Mars ble en veldig bra måned. Jeg både sparte mer og skrev flere blogginnlegg og tweets enn jeg i gjennomsnitt må gjøre hver måned for å nå årsmålene mine. Karakter på egen innsats blir derfor en klar 1. 🙂

Totalt sett ligger jeg godt an etter første kvartal. 25 % av året er nå over, og her er den prosentvise statusen for de ulike målene:

 • Sparing: 25 %
 • Antall innlegg på Pengeblogg: 33 %
 • Antall tweets: 100 %

Nå er det bare å brette opp ermene å ta fatt på andre kvartal. I dette kvartalet skal jeg blant annet betale restskatt og ha endel ferie, så jeg blir nødt til å ha god kontroll på de øvrige kostnadene mine for å klare å spare tilstrekkelig.

Annonser

5 Comments »

 1. Formuebygging Said,

  mars 30, 2014 @ 2:51 pm

  Vi har spart ca 17 500 denne måneden (inkl boliglån avdrag). Vi er ikke så veldig langt unna … 😉

 2. pengeblogg Said,

  mars 31, 2014 @ 4:26 am

  Det er kjempebra, Formuebygging. 🙂

  Sparingen jeg skriver om på denne bloggen er forresten kun min personlige sparing. Hadde jeg tatt med konas nedbetaling av boliglån og sparing i fond i tillegg, ville beløpet vært endel høyere. Jeg og kona har i stor grad felles økonomi, så sånn sett er det naturlig å se dette i sammenheng, men siden denne bloggen er mitt prosjekt, velger jeg kun å skrive om min egen sparing.

 3. Kalle K Said,

  april 1, 2014 @ 9:27 am

  Denne måneden slo jeg deg endelig. 21.400,- (inkl. avdrag huslån) spart 😉

  Om fem år er BSU/BSU 2.0-beløpet større enn det resterende boliglånet. Selv anser jeg ikke meg selv som verken gjerrig, eller noen supersparer. Men litt sparsommelighet over en lang periode gir enorm avkastning!! Jeg kan ikke bli annet en glad av å tenke på at når jeg er 32 år er jeg gjeldfri.

 4. pengeblogg Said,

  april 1, 2014 @ 12:01 pm

  Kjempebra, Kalle K. 🙂

  Og helt enig i poenget ditt om langsiktighet. Over mange år er det en helt enorm forskjell på det å bruke 90 % av lønnen hver måned framfor 100 % (eller enda verre, 110 %).

 5. MaxMega Said,

  april 1, 2014 @ 9:06 pm

  Vel vel – min sparing tar andre veier. Jeg sparer hver måned mellom 15-20 k. Alt dette går tungt inn investeringer og oppussing av uleieboliger. Akkurat fått meg en ny verdivurdering på en av boligene etter en oppussing som har kostet meg ca 170k. (alt tatt av sparepenger) Den har økt med over 50 %. Sparepengene som stadig blir brukt har nå medført at jeg snart i 0 på alt av sparekontoer! Ikke bra! 🙂 Litte buffer å snakker om nå gitt! I tillegg akter jeg å øke gjelda betydelig i løpet av våren. Jeg skal ha en utleiebolig til!

  Masterplanen er å kunne pensjonere seg i tidlig 50 årene. Tussle rundt som vaktmester mens andre betaler for mitt livsopphold. Jeg anger dypt og inderlig på at jeg ikke startet dette prosjektet tidlig. At man måtte bli over 30 før man forsto mulighetene av å spare og investere er for dårlig! 🙂 Men men – jeg peiser på, sent men godt! 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.