Millionærskolen – Sjette pensumbok

I Millionærskolen er det tre pensumbøker om aksjemarkedet. Den første (Common sense on mutual funds) handler primært om aksjefond, mens de to andre handler primært om enkeltaksjer.

Sjette pensumbok er en gratis online-bok:

Hvis du vil skrive ut boken, kan du søke den opp i pdf-format på Google.

Five minute investing er en perle av en bok, og jeg har lest den mange ganger. Den tar for seg det aller meste av det du trenger å vite for å komme i gang med kjøp og salg av enkeltaksjer.

Annonser

2 Comments »

 1. Jan Hansen Said,

  august 14, 2014 @ 8:39 pm

  Om avkastning på aksjer : Fra morningstar.no
  «Det er innskuddene som først og fremst kommer til å bygge fremtidens formue, for avkastning fra aksjefond minsker når kapitalismen øker ulikheten og de rikeste aldres, skriver Morningstars Jonas Lindmark. Pass på at ikke all avkastning forsvinner i avgifter og skatt»

  http://www.morningstar.no/no/news/127724/anta-mindre-enn-5-prosent-per-%C3%A5r.aspx

  Har du noe synspunkt? Selv er jeg litt i overkant risikoavers – så jeg tar denne til ettertanke og vurdering.

 2. pengeblogg Said,

  august 15, 2014 @ 5:19 am

  Jeg tar alt som skrives om den framtidige avkastningen i aksjemarkedet med en stor klype salt. Det har alltid vært de som hevder at tidene har forandret seg og at man nå må forvente lavere avkastning. Da jeg studerte på Handelshøyskolen for 10-15 år tilbake var det en høyt profilert professor som sa at meravkastningen i aksjemarkedet var høyere enn det den burde være og at man derfor måtte forvente lavere avkastning i framtidien.

  Når det er sagt, så er jeg helt enig i at man bør legge stor vekt på å investere tilstrekkelig store summer i aksjemarkedet. Mange som skriver om formuebygging hevder at å investere 10 % av utbetalt lønn hver måned er tilstrekkelig, men jeg mener at man bør sikte mye høyere enn dette. Et minimum bør være 20 % og man bør øke denne prosenten øker over tid. Selv sparer jeg om lag 50 % av utbetalt lønn hver måned.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.