Millionærskolen – Oppgave 6

Fram til nå har det vært tre oppgaver om hvordan man kutter kostnadene og to oppgaver om hvordan man øker inntektene. Sjette og siste oppgave i Millionærskolen handler om investering, og er som følger:

 • Spar/invester minst kr 1.000 automatisk hver måned.

Som jeg har vært inne på i tidligere innlegg, bør man investere i flere aktivaklasser, slik at man har en viss sikring dersom ett marked skulle falle kraftig i verdi. Å mestre en aktivaklasse (det være seg aksjer, eiendom, obligasjoner eller andre) tar ofte litt tid, og mange taper endel i starten. Dette er helt normalt, og du bør være innstilt på at det også kan komme til å skje deg. Sjette oppgave er derfor en ganske sikker «get rich slowly»-strategi, der du automatiserer deler av investeringene dine hver måned. Her er noen eksempler på hvordan du kan gjøre dette:

 • Øke avdragene dine på boliglånet ditt med kr 1.000 hver måned.
 • Tegne en spareavtale i et aksjefond på kr 1.000 hver måned.
 • Tegne en spareavtale i et obligasjonsfond på kr 1.000 hver måned.

Når du har etablert en slik automatisk spare-/investeringsplan, er det svært viktig at du lar den være og lar pengene vokse over tid. Som nevnt er ikke dette en metode du skal bruke for å bli rik på kort tid, men en av flere strategier du kan bruke for å klare å bli millionær i løpet av noen år.

Annonser

2 Comments »

 1. Finansnerden Said,

  desember 16, 2014 @ 8:34 pm

  Å automatisere sin fondssparing, for deretter å «forget about it» er det smarteste for folk flest. Bra råd!

  Man er som regel sin egen verste fiende når det kommer til investeringer i aksjer. Typisk er at man følger med «hele tiden», for så å selge seg ut på verst mulig tidspunkt. Deretter iaktar man at markedene igjen inntar nye høyder, noe som gir en betryggende følelese om at det nå er på tide å kjøpe igjen. Helt tragisk hvor mye penger den gemene hop søler bort på manglende selvdisiplin og kunnskap om finansmarkedene.

  Liker rådene dine! Men å oppnå millionær status «i løpet av noen år» ved å spare et par tusen i mnd er vel litt vel å ta i. Dog avhengig av hvor mye man sparer 😉 Men ser poenget.

 2. pengeblogg Said,

  desember 16, 2014 @ 9:05 pm

  Takk for det, Finansnerden. Og jeg er enig i din beskrivelse av hvorfor de fleste taper penger i aksjemarkedet.

  Jeg har imidlertid aldri skrevet at man kan bli millionær i løpet av noen får år ved å spare et par tusen i måneden. Tvert imot har jeg tidligere skrevet om at jeg er svært kritisk til fondsbransjens stadig gjentatte påstand om at «et par hundrelapper i måneden er nok», og jeg har i hvertfall forsøkt å legge vekt på at man må ha et realistisk bilde av hvor raskt man kan bli millionær. Min påstand i et av de tidlige innleggene i Millionærskolen, var at det for de fleste kan være en realistisk målsetting å bli millionær i løpet av fem-ti år. Men dette vil selvsagt kreve en god del.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.