Millionærskolen – Avslutning

Vi har nå kommet til veis ende i Millionærskolen. Jeg kunne ha skrevet mange flere innlegg, men en plass må jeg sette sluttstrek, og jeg syns at det er et greit tidspunkt å gjøre det nå ved årets slutt.

Det har vært lærerikt å skrive Millionærskolen, og jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på det jeg har skrevet. Det setter jeg veldig stor pris på. 🙂

Hvis du fortsatt ikke helt føler at du har kommet skikkelig i gang, har jeg følgende tips helt til slutt:

 • Les alle innleggene i Millionærskolen flere ganger, for eksempel en gang per måned kommende år. Med mindre du har hjernen til Magnus Carlsen, vil du garantert ikke huske alt kun ved å lese stoffet en gang.
 • Gjør de seks oppgavene på slutten av Millionærskolen. Disse har jeg laget for at du skal styrke de tre avgjørende ferdighetene – hvordan kutte kostnadene dine, hvordan øke inntektene dine og hvordan investere det du ikke bruker.
 • Les de syv pensumbøkene i Millionærskolen. Disse har jeg nøye valgt ut for at de skal gi en mer utdypende beskrivelse av de emnene jeg har skrevet om. De syv pensumbøkene er:
  • The automatic millionaireDavid Bach
  • Secrets of the millionaire mindT. Harv Eker
  • The pledgeMichael Masterson
  • Bli best med mental treningErik Bertrand Larssen
  • Common sense on mutual fundsJohn C. Bogle
  • Five minute investingBraden Glett
  • How to make money in stocksWilliam O’ Neil
 • Finn din egen vei. I Millionærskolen har jeg primært skrevet om ting som jeg har personlig erfaring med. Disse tingene har vært nok til at jeg har klart å bli millionær, men det er ikke gitt at du skal følge akkurat den samme veien som meg. Ta utgangspunkt i det jeg har skrevet, utforsk egne ting og finn din egen vei.
 • Helt, helt til slutt: å bli millionær vil sannsynligvis kreve en god del av deg. Bestem deg derfor for at du skal ta dette på alvor. Slutt å lete etter enkle og lettvindte løsninger, for de fungerer ikke i praksis. Legg en plan for kommende år, og når året er omme kan du oppsummere med stolt å kunne si at 2015 var det året da du for alvor begynte på din vei mot millionærtilværelsen.

Lykke til! 🙂

Annonser

4 Comments »

 1. MaxMega Said,

  desember 17, 2014 @ 5:20 pm

  Jeg vil takke for en fantastisk jobb du har gjort dette året Pengeblogg. Du har inspirert meg betydelig i løpet av dette året. Millionærskolen har jeg fulgt fra start til mål. Den eneste boken jeg ikke klarte å komme helt igjennom er John C Bogle. Men – jeg tror jeg har fått med meg hovedpoengene hans.

  Av endringer jeg har gjort i løpet av dette året så er det nokså mye.

  1: Kuttet forsikringsutgifter med 1400 kroner i måneden. Billigst ble faktisk IF. Jeg har problemer med å forsikre næringsvirksomhet. Mange små selskap vil ikke tilby forsikring.
  2. I tillegg har jeg kuttet en god del på gamle abonementer, medlemsskap og annet skit. Dette utgjorde rundt 400,- 🙂
  3: Kjøpt en leiegård til. (Du er kanskje ikke helt fornøyd med det) Men, brutto inntekt er betydelig større nå enn i 2013.
  4: Startet å spare i 3 indexfond. DNB Global, Nordnet superfond og KLP vekstmarkeder. Samt prøvd meg på enkeltaksjer, noe jeg har allerede har kuttet ut. Enkeltaksjer kommer ikke til å bli en del av mitt spareprosjekt. Tror jeg. Det tar for mye tid og jeg blir sittende for mye for å følge med på utviklingen av aksjene. Jeg har ikke tid til det! 🙂
  5: Jeg er jeg har prøvd ut ett grunderprosjekt som ikke lyktes. Nå holder jeg på med et til som jeg regner med blir satt ut i drift i løpet av januar/februar. Vil ikke si mer om dette foreløpig – men jeg er optimist. Lykkes dette vil jeg tjene langt mer enn 1000,- lappen i måneden som er i en av oppgavene du har gitt oss.
  6: I tillegg har jeg kuttet på min egen bostandard. Jeg har flyttet inn i en mindre leilighet i boligen jeg bor i. Samt leid ut resten.

  Mye av dette ville jeg nok ha gjort selv om jeg ikke fant Millionærskolen. Men du har vært til stor inspirasjon og punktene 2, 4 og 6 ville jeg nok ikke har gjort om det ikke var for denne bloggen.

  Utfordringen nå blir å holde stimen oppe og få et minst like aktivt og finansielt godt år i 2015. Målene for 2015 er skrevet i god Masterson ånd. Nå er det bare snakk om å systematisere dem i delmål og sette igang! 🙂

  Nok en gang: Tusen takk for millionærskolen. Jeg skal nok lese den i sin helhet på nytt.

  Mvh
  MaxMega

 2. pengeblogg Said,

  desember 18, 2014 @ 5:49 am

  Tusen takk for det, MaxMega. 🙂

  De seks punktene dine viser at du ikke bare snakker eller skriver om dine planer, men at du også faktisk gjør ting i praksis som bringer deg nærmere dine mål. Jeg har derfor stor tro på at du vil gjøre det bra framover. 🙂

 3. Kalle K Said,

  desember 18, 2014 @ 9:32 am

  Hei Pb,

  Det er ikke så ofte jeg skriver her inne, men jeg er en flittig leser av bloggen din. Jeg syntes Millionærskolen har vært en god inspirasjon, og jeg har fått mange nye innfallsvinkler på et område jeg har drevet med i mange år. Det er en stor glede å lese bloggen din!

  Jeg kan nok dessverre ikke skilte med en så imponerende liste som MaxMega dette året, men jeg har økt nettoinntekten min med 10%. Jeg har spart i snitt 12500,- pr måned (av lønn) + avdrag på huslån på 10000,- + 8% snittavkastning på kapital. Jeg har også lest flere bøker om personlig økonomi og formuebygging.

  Takk for all inspirasjon du har gitt. Det er alltid hyggelig å lese om andre som brenner for samme tema.

  Mvh
  Kalle

 4. pengeblogg Said,

  desember 18, 2014 @ 9:59 am

  Takk for det, Kalle K.

  Fortsetter du med de tallene der i månedene framover, vil du jo få en fin vekst i nettoformuen din. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.