2015 – status februar

Status for februar:

 • Brutto inntekt: kr 58.100
 • Sparing/investering (fond og nedbetaling av boliglån): kr 20.000
 • Lest følgende aksjebøker:
  1. Lessons from the greatest stock traders of all time – John Boil
  2. Aksjekjøp og daytrading – Oddmund Grøtte
  3. The perfect speculator – Brad Koteshwar
 • Karakter på egen innsats: 2 (middels fornøyd)

Februar ble en god måned når det gjelder sparing og lesing, men kun en middels måned når det gjelder inntekt. Jeg gir derfor meg selv karakter 2 for egen innsats denne måneden.

Annonser

3 Comments »

 1. Kalle K Said,

  mars 5, 2015 @ 11:16 am

  Hei.

  Sånn helt urelatert til innlegget over; Har du investert i ETFer?

  De siste årene er det skrevet mer og mer om slike. Vurderer selv om jeg skal sette opp en ETF-portefølje ala disse:

  http://www.nordnetbloggen.no/superinvesteringer-pa-bla-resept/26/06/2014/

  http://www.nordnetbloggen.no/fondene-som-betaler-seg-selv/25/09/2014/

  Det jeg imidlertid er litt skeptisk til er det skattemessige. Jeg har hatt noen amerikanske aksjer, og det skaper litt merarbeid med selvangivelsen.

  Noen tanker?

 2. pengeblogg Said,

  mars 5, 2015 @ 2:27 pm

  Jeg har ikke investert noe i ETF-er nå. For noen år tilbake hadde jeg en del investert i slike fond, og husker at det var litt styr med selvangivelsen da jeg realiserte andelene. Det var overkommelig, men jeg også liker minst mulig trøbbel med selvangivelsen. 🙂

  For øvrig kan ETF-er være en billig og grei måte å investere i aksjemarkedet på (og andre markeder).

 3. Finansnerden Said,

  mars 6, 2015 @ 5:41 pm

  Jeg har selv et knippe US registrerte ETF`er som del av aksjeporteføljen. Grunnen til det er at jeg ikke kan få den samme eksponeringen gjennom vanlige aksjefond registrert her til lands. Hvis KLP plutselig begynner å tilby fond som skiller mellom verdi/vekst og små/store/blanding, så ville jeg foretrukket det, da ETF`ene koster meg i kurtasje og valutaspread hver gang jeg handler/selger. Så kan du få ønsket eksponering gjennom norsk registrerte fond, som jo er gratis å handle, så bør man benytte seg av det. Ha en fin helg! 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.