Utvidet månedlig status

I april i år er det 45 måneder til jeg skal ha nådd målet mitt om å kunne si opp jobben. Før jeg tør å slutte å arbeide skal jeg ha bygd opp følgende kontoer:

 • Konto for fem års levekostnader: kr 1.800.000
 • Tradingkonto: kr 1.800.000
 • Bufferkonto: kr 400.000
 • Ingen gjeld

Med andre ord kan jeg si opp jobben når jeg har en netto finansformue på kr 4.000.000.

For å legge ekstra press på meg selv, har jeg bestemt at jeg fra og med statusoppdateringen for april i år skal oppgi hvor mange prosent av målet jeg så langt har akkumulert. Jeg har tenkt litt på hva jeg skal ta med når jeg hver måned summerer min netto finansformue, og har kommet fram til at følgende blir mest korrekt:

 • Fondsportefølje. Her inkluderer jeg investert beløp + 73 % av urealisert gevinst. Når jeg etter hvert begynner å selge andeler, må jeg betale 27 % skatt av opparbeidet gevinst, så det er derfor jeg kun tar med 73 % av den urealiserte gevinsten.
 • Bufferkonto. Inkluderes i sin helhet.
 • Boliglån: Trekkes ifra i sin helhet.

I tillegg til disse midlene har jeg også litt stående på noen andre kontoer. Dette være seg ubrukte midler på lønnskontoen, ikke overført cash-back fra kredittkortene mine osv. Dette er imidlertid snakk om så små beløp at jeg velger å ikke ta hensyn til dem. Jeg har ikke noe annen gjeld enn boliglånet.

I og med at en stor andel av min netto finansformue er plassert i aksjefond, vil nok prosenten svinge en god del fra måned til måned. Dette er jeg forberedt på. Veien fram mot målet mitt kommer derfor absolutt ikke til å bli en jevn oppoverbakke der jeg kommer litt nærmere måned for måned. Det blir nok heller en svingete vei med mange opp- og nedoverbakker. Så får vi se om sjåføren klarer å holde seg edru på turen. 😀

Annonser

2 Comments »

 1. Banjosnorkel Said,

  april 10, 2015 @ 8:42 am

  Lykke til! Jeg har et veldig lignende mål, så jeg tror jeg skal adoptere den prosent-saken. Alt som trackes øker! 😀 Hva med en automatisk utregning av FIRE-dato basert på trend? Kunne vært interessant, men kanskje litt tricky å lage, hvis det ikke finnes fra før?

 2. pengeblogg Said,

  april 10, 2015 @ 11:39 am

  Takk for det, Banjosnorkel. 🙂

  Helt enig i at det å «tracke» noe er en god strategi for å sikre framgang.

  Automatisk utregning av når jeg vil nå målet blir vanskelig pga. at framgangen vil svinge så mye fra måned fra måned. Hadde sikkert vært mulig å lage en regresjonsanalyse eller lignende av dette, men en slik analyse ville da ha endret seg mye fra måned til måned, og da er verdien liten.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.