Målskolen – 1. Introduksjon

Jeg har flere ganger skrevet om mål på denne bloggen. Det å lære seg å sette gode mål, og deretter følge opp med gode strategier og planer, anser jeg som noe av det aller viktigste ambisiøse mennesker må lære seg.

Jeg har i mange år satt meg mål, og jeg har klart å nå mange av dem. Nå har jeg imidlertid satt meg et heftigere mål enn jeg noen gang har gjort tidligere, nemlig å akkumulere så mye penger at jeg kan slutte å arbeide 31.12.2018. Skal jeg klare dette, må jeg virkelig stå på og vise at jeg evner å bruke teorien til å skape faktiske resultater. For å hjelpe meg selv med dette (og for å formidle dette viktige temaet til andre), skal jeg i månedene framover skrive en rekke innlegg i en serie som jeg har kalt for Målskolen. Her vil jeg gå mye grundigere til verks enn jeg tidligere har gjort når jeg har skrevet om mål, og jeg vil både drøfte teori og hvordan jeg helt konkret skal anvende teorien på min vei mot mitt heftige mål.

Målskolen vil i alt bestå av 14 innlegg:

 1. Innledning.
 2. Definer målet.
 3. Finn gode grunner til at du vil nå akkurat dette målet.
 4. Del opp målet i flere delmål.
 5. Sett opp en «jeg er villig til å ofre»-liste.
 6. Visualiser målet.
 7. Lag en framdriftsplan.
 8. Følg framgangen.
 9. Forvent indre motstand.
 10. Forvent ytre motstand.
 11. Fokuser på det du kan påvirke.
 12. Begynn allerede i dag.
 13. Anbefalte ressurser.
 14. Avslutning.

Jeg håper du vil følge Målskolen og at du vil få noen gode tips til hvordan du skal nå dine egne mål. 🙂

Annonser

8 Comments »

 1. pengesnakk Said,

  april 22, 2015 @ 12:23 pm

  Interessant blogg(og mål) du har! Jeg har i dag startet min egen blogg 🙂 Den handler også om personlig økonomi. Hyggelig om du tar en titt innom!

 2. Martin Said,

  april 22, 2015 @ 5:55 pm

  Dette blir veldig moro å følge med på og jeg vil gjerne gjennomføre målskolen!

  Jeg har også akkurat startet på millionærskolen.

  Kjempe bra blogg:)

 3. pengeblogg Said,

  april 23, 2015 @ 5:18 am

  Takk for det, Pengesnakk. Jeg skal sjekke ut bloggen din. 🙂

 4. pengeblogg Said,

  april 23, 2015 @ 5:19 am

  Takk for det, Martin. 🙂

 5. Roger Hagen Said,

  april 23, 2015 @ 6:01 pm

  Oppdaget bloggen din for et par uker siden og har lest alt med stor interesse. Utrolig mye bra lærdom her, tenker på å la barna mine lese bloggen istedenfor å utføre ukesoppdraget:) Har fått en brå læringskurve siden selskapet jeg jobber i snart skal børsnoteres og jeg må finne ut hva som er fornuftig å gjøre med aksjene jeg har fått god avkastning på.
  Er litt forsiktig så prioriterer å bli gjeldfri, men beholder en 2-300000 igjen i aksjer. Vet det er stor risiko å ha aksjer i et firma så jeg må vurdere dette fortløpende, men tenker å bruke dine regler for kjøp/salg som prinsipp.
  Hyggelig at du ønsker å bruke formuen din til å bli «fri» istedenfor å sylte ned pengene til du dør.

 6. Finansnerden Said,

  april 23, 2015 @ 7:04 pm

  Kult, bra tiltak! Minner om innholdsfortegnelsen i en selvhjelp bok den planen der 😉 Liker det!

 7. pengeblogg Said,

  april 24, 2015 @ 8:39 am

  Takk for det, Roger Hansen. 🙂

 8. pengeblogg Said,

  april 24, 2015 @ 8:40 am

  Takk for det, Finansnerden. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.