2015 – Status mai

Status for mai:

 • Sparing/investering: kr 20.000
 • Brutto inntekt: kr 66.200
 • Lest følgende aksjebøker:
 1. Trend following – Michael Covel
 2. The battle for investment success – Gerald Loeb
 3. All about market timing – Leslie Masonson
 4. All about stock market strategies – David Brown og Kassandra Bentley
 • Prosent av ultimat mål oppnådd: 40 %
 • Karakter på egen innsats: 1 (godt fornøyd)

Mai ble en god måned. Jeg investerte det jeg skal investere hver måned, jeg hadde en relativt høy inntekt og jeg fikk lest hele fire aksjebøker (jeg har brukt ganske mange morgentimer i sofaen med en aksjebok i hendene). Karakter på egen innsats settes derfor til 1. 🙂

Min netto finansformue økte med ca. kr 62.000 i mai. Kr 20.000 av dette var nye investerte midler, mens resten var verdistigning på porteføljen min. Selv om det bare blir en litt tullete lek med tall, så har jeg sett på hvor jeg vil ende hvis dette blir den gjennomsnittlige verdiøkningen i månedene fram mot 31.12.2018:

 • Per mai er min netto finansformue på kr 1.593.000.
 • Fram mot 31.12.2018 er det 43 måneder.
 • Dersom min netto finansformue hver måned øker med kr 62.000, vil den per 31.12.2018 være på kr 4.259.000 (altså mer enn målet på kr 4.000.000).

Som nevnt var dette bare en litt tullete lek med tall. Jeg kan ikke forvente så god vekst i aksjeporteføljen min i gjennomsnitt hver måned. Samtidig vil rentes rente-effekten gjøre at den månedlige verdistigningen vil øke litt måned for måned (alt annet likt), så det går litt begge veier. Uansett – tallene så langt er gode og viser at det ikke bør være helt urealistisk at jeg når målet mitt. 🙂

Annonser

4 Comments »

 1. Roger Said,

  mai 28, 2015 @ 5:43 pm

  Ser bra ut dette, men har du vurdert å investere litt i gull eller andre «hard asset» for å forsikre deg at ikke papirformuen din fordufter i børskollaps/valutakollaps?
  Ser at Warren Buffet har kjøpt en togbane privat, ser ut som han rømmer papirmarkedet.

 2. pengeblogg Said,

  mai 28, 2015 @ 7:25 pm

  Roger, jeg har ikke investert noe i gull eller lignende. Aksjeinvesteringene mine er godt spredd i store deler av verden, men skulle det komme et globalt børskollaps, vil det gå hardt utover porteføljen min. Dette er en risiko jeg er villig til å ta. Skulle jeg ha sikret meg vesentlig ved å investere i gull, måtte jeg ha overført en betydelig andel av aksjeporteføljen til gull, og dette ville ha redusert forventet avkastning. Fasiten på hva som er det optimale å gjøre ser man dessverre først i ettertid.

  Dessuten – finner ingen togbane på finn.no for øyeblikket. 😀

 3. Dizwisf Said,

  mai 31, 2015 @ 8:10 pm

  Hadde du investert hele beløpet på ca 1’5 mill i indexfonder, eller er netto formuen spredd utover flere investering (f.eks. obligasjoner, enkelte aksjer, høyrentes konto, nedbetalt lån osv)?

 4. pengeblogg Said,

  juni 1, 2015 @ 8:41 am

  Dizwisf, min netto finansformue består av andeler i flere ulike aksjefond, andeler i et obligasjonsfond (langt mindre enn i aksjefond), litt på bankkonto, samt et boliglån som går i fratrekk.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.