Målskolen – 7. Lag en framdriftsplan

Du har nå definert målet ditt, funnet en rekke gode grunner for at du ønsker å nå det, delt det opp i mindre delmål, satt opp en «jeg er villig til å ofre»-liste og begynt å visualisere hvor flott det skal bli å nå det. Mye av forberedelsene er unnagjort, og nå er det på tide å bli enda mer konkret og sette opp en handlingsplan.

I en god handlingsplan må det framgå hva du skal gjøre når, og jeg vil sterkt anbefale at du skriver den ned. En handlingsplan som du bare har i hodet er ingen god handlingsplan. Vær så spesifikk som mulig og skriv ned alle de stegene du må ta for å nå målet ditt, eller i hvert fall de stegene du må ta for å nå det første delmålet.

La meg illustrere ved et eksempel. For noen år siden hadde jeg satt meg som mål at jeg skulle klare å springe 3.000-meteren på under 12 minutter i løpet av kommende år. I utgangspunktet brukte jeg ca. 14 minutter, så jeg måtte trene en del for å klare å nå dette målet. Jeg satte da opp en helt spesifikk plan for hvordan jeg skulle forbedre tiden min. Plan gikk over fem uker, og hver uke skulle jeg trene fire ganger, slik at det totalt var snakk om 20 treningsøkter. Planen var slik:

  • Trening 1 hver uke: fem kilometer jevnt løp.
  • Trening 2 hver uke: tre kilometer med maks fart.
  • Trening 3 hver uke: intervalltrening (fire x tre minutter med maks fart, med ett minutts gange mellom intervallene)
  • Trening 4 hver uke: tre kilometer med maks fart.

Etter fem uker med dette programmet var gjennomført, tok jeg to dagers pause og sprang deretter 3.000-meteren så fort jeg klarte. Tid: 11: 58. 🙂

Selv om dette var et enkelt og kortsiktig mål, så illustrerer det hva jeg mener med det å lage en plan.

Hvordan er så planen min når det gjelder målet mitt om å akkumulere opp kr 4.000.000 innen 31.12.2018? Som jeg har skrevet om tidligere, så er dette er stort og langsiktig mål der veien delvis blir til mens jeg går. Jeg har en helt konkret plan for inneværende år, nemlig at jeg skal spare minst kr 20.000 hver måned. For kommende år har jeg ikke helt bestemt meg ennå, men jeg tror jeg blir nødt til å være litt mer ambisiøst for hvert år som går, så en foreløpig plan ser slik ut:

  • 2015: spar minst kr 20.000 hver måned.
  • 2016: spar minst kr 21.000 hver måned.
  • 2017: spar minst kr 22. 000 hver måned.
  • 2018: spar minst kr 23.000 hver måned.
Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.