Målskolen – 8. Følg framgangen

Når du etter hvert kommer i gang med konkrete handlinger for å nå målet du har satt deg, er det utrolig viktig at du følger nøye med på hvordan det går. Det er to hovedgrunner til at dette er så viktig:

  1. Ved å følge med på framgangen din ser du hvor godt planen din faktisk fungerer i praksis. Er framgangen god og som forventet, vet du at du har en velfungerende plan. Er framgangen dårlig, er du nødt til å gjøre noen endringer i planen din.
  2. Å følge egen framgang kan være utrolig motiverende. Å faktisk se at det går framover kan være nok til at man blir motivert til å stå på litt ekstra.

Et viktig spørsmål i denne sammenheng er – hvor ofte skal jeg sjekke egen framgang? Dette finnes det ikke noe fasitsvar på, for det avhenger helt av hvilket mål du har satt deg. Jeg har hørt at casinoene i Las Vegas gjør opp økonomisk status hver eneste time. Dette høres unødvendig ofte ut for meg, men det finnes sikkert gode grunner til at de gjør det slik (mulig det er viktig å avsløre juks så raskt som mulig?). La oss si at målet ditt er at du skal gå ned ti kilo. Hvor ofte er det da fornuftig å veie seg? Jeg vil si at en gang i uken er passe hyppighet for et slikt mål. Veier du deg hver dag, vil tilfeldigheter som hvor mye vann du har i kroppen kunne føre til misvisende målinger.

Jeg vil anbefale deg å etablere et god system for å følge egen framgang, enten på papir eller i et regneark. Og ikke slett gamle tall. Jeg bladde nylig i målboken min for 2012, og syns det var både motiverende og morsomt å se hvilke mål og hvilken framgang jeg hadde det året.

Når det gjelder mitt eget mål om å akkumulere opp kr 4.000.000 innen 31.12.2018, så følger jeg egen framgang månedlig her på denne bloggen. I tillegg noterer jeg ned framgangen min i målboken min, i tilfelle bloggen min eller hele internett på mystisk vis skulle forsvinne. 🙂

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.