2015 – Status juni

 • Sparing/investering: kr 30.000
 • Brutto inntekt: kr 59.400
 • Lest følgende aksjebøker:
 1. Market wizards – Jack Schwager
 2. The new market wizards – Jack Schwager
 3. Stock market wizards – Jack Schwager
 • Prosent av ultimat mål oppnådd:  39 %
 • Karakter på egen innsats: 1 (godt fornøyd)

Juni ble en veldig bra måned. Jeg hadde en noe høyere bruttolønn enn min faste inntekt, men på grunn av at juni er feriepengemåneden, fikk jeg mye mer utbetalt enn en vanlig måned. Jeg skal på ferie litt senere i sommer, så forbruket kommer også til å være høyere enn vanlig, men jeg satte av kr 10.000 mer enn jeg minimum skal hver måned til sparing. Jeg var veldig i tvil om jeg skulle sette av kr 0, kr 5.000 eller kr 10.000 ekstra til sparing, men valgte altså å gå for det høyeste beløpet. Jeg har satt meg et ambisiøst langsiktig mål, og da må jeg også våge å ta i litt ekstra når slike muligheter kommer. No guts, no glory! 🙂

Nå er jeg for øvrig ferdig med å investere nye midler i fond. Fondsmidlene mine skal nå få stå og yngle en god del måneder før jeg begynner å realisere, og jeg vil i tiden framover fokusere på å nedbetale på boliglånet mitt.

Aksjemarkedet har ikke vært noe fest den siste måneden, noe som har gjort at min netto finansformue har sunket i verdi. Akkurat nå er det knyttet stor spenning til hvordan situasjonen i Hellas vil påvirke verdens børser, men jeg investerer på lang sikt og hever blikket over slike hendelser.

Halve 2015 er nå over, og det er på tide å se på hvordan jeg totalt sett ligger an i forhold til årsmålene mine:

 • Brutto lønn
  • Mål for 2015: kr 730.000
  • Status per juni: kr 371.100
  • Prosent av mål oppnådd: 51 %
 • Sparing/investering
  • Mål for 2015: kr 240.000
  • Status per juni: kr 130.000
  • Prosent av mål oppnådd: 54 %
 • Lese aksjebøker:
  • Mål for 2015: 24 bøker
  • Status per juni: 19
  • Prosent av mål oppnådd: 79 %

Jeg ligger altså godt an på alle de tre målene jeg skriver om på denne bloggen. Aller best ligger jeg an på lesemålet mitt, og jeg kommer sannsynligvis til å nå dette årsmålet allerede i sommer. Når det gjelder målene mine om lønn og sparing, vurderer jeg muligheten for at jeg vil komme til å nå dem i løpet av året som gode, men de vil kreve at jeg står på i høst. Inntektsmålet mitt er en god del høyere enn det jeg får utbetalt som fastlønn hver måned, og sparemålet mitt krever at jeg hver eneste måned er flink til å holde kostnadene nede.

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.