Målskolen – 10. Forvent ytre motstand

Ytre motstand kommer først og fremst fra de menneskene vi omgir oss med. Det er i hovedsak to typer personer som du må vokte deg for på din vei mot ditt store mål:

 1. Negative mennesker. Kjenner du noen gretne surpomper som alltid ser glasset som halvtomt, som ikke tar ansvar for eget liv og som alltid fokuserer på det negative ved tilværelsen? Jeg kjenner flere, og jeg syns synd på dem. Det kan være mange grunner til at folk blir slik, men problemet med slike personer er at de kan tappe deg helt for energi. Og den energien trenger du når du har satt deg et ambisiøst mål.
 2. Posivite mennesker som tar helt andre valg enn det du gjør. Vi mennesker er veldig forskjellige, og vi legger vekt på ulike ting. Jeg har for eksempel et par gamle kompiser som er skikkelig «big spenders». Jeg like dem godt og vi har mye annet til felles, men jeg vet at jeg vil få problemer hvis jeg for eksempel skulle ha dratt på ferie med dem, på grunn av at de ser på penger på en helt annen måte enn det jeg gjør.

Skal du nå et ambisiøst mål, er du nødt til å tenke over hvem du bruker mest tid sammen med. Hvis du har mange i dine omgivelser som stadig gir deg ytre motstand, er du nødt til å kutte ned på den tiden du bruker sammen med dem. Dette kan selvsagt være tøft i praksis, særlig dersom det er snakk om familiemedlemmer eller venner du har hatt i mange år, men det finnes dessverre ingen annen god løsning. Hvis du hele dagen omgås negative mennesker og mennesker som tar helt andre valg enn det du gjør, må du ha enorm selvdisiplin for ikke å la deg påvirke.

Når det gjelder mitt eget mål om å akkumulere kr 4.000.000 innen 31.12.2018, så har jeg over tid endret noe på hvem jeg bruker mest tid sammen med. De gamle kompisene jeg nevnte ovenfor møter jeg fortsatt av og til, men jeg tilbringer ikke lange perioder sammen med dem. På jobb er det et par skikkelig negative personer. Jeg hilser på disse og behandler dem høflig, men jeg velger å ikke sitte og høre på all jamringen deres.

Annonser

4 Comments »

 1. Finansnerden Said,

  juli 27, 2015 @ 9:20 pm

  Takk for nok et motiverende innlegg. Enig med deg i at omgang med negative mennesker MÅ reduseres til et minimum, uavhengig om det er «kompiser» eller familie. Verste som finnes er de som syter og sprer eder og galle. «Alle er dumme…», pleier de å si…og det er aldri deres feil. Slike kvitter jeg meg med på løpende bånd. Alltid husk at «kompiser» kan dumpes som ei dårlig tinderdate. Ikke noe galt i det 😉

 2. pengeblogg Said,

  juli 28, 2015 @ 5:29 am

  Takk for det, Finansnerden. 🙂

  “You will be the same person in five years as you are today except for the people you meet and the books you read.” – Charlie Jones

 3. Formuebygging Said,

  juli 28, 2015 @ 10:07 am

  Jeg har heldigvis ikke så mye negativt folk rundt omkring meg så ser ikke dette som et stort problem egentlig. Jeg har alltid gjort ting på min måte og selv om folk har sine meninger om det preller det av ganske lett. Jeg bryr meg ikke så hardt om hva andre mener om det jeg gjør, rett å slett. 🙂

  Mulig jeg tråkker på noen tær, men ut fra mine egne observasjoner ser jeg at folk som jobber i offentlige virksomheter gjerne har en tendens til å «sutre» litt mer. Sammenlignet med de som jobber i private bedrifter.

  Sporer av litt her, men et godt innlegg. En skal ikke la seg påvirke av andres negativitet, helt ening i det! 🙂

 4. pengeblogg Said,

  juli 29, 2015 @ 5:32 am

  Formuebygging, jeg kjenner både «offentlige» og «private» sutrere, men godt mulig at du har rett i din påstand. Ihvertfall er det mange i offentlig sektor som klager over lønnen sin.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.