Målskolen – 11. Fokuser på det du kan påvirke

Hva har du til felles med Bill Gates, Usain Bolt og Leonardo DiCaprio? Kanskje ikke all verden, men dere har alle nøyaktig det samme antallet timer til disposisjon hver dag. Hvordan du bruker disse timene, er av avgjørende betydning for om du vil klare å nå dine store mål, og noe av det viktigste du kan gjøre er å slutte å bruke tid på og fokusere på det du ikke kan påvirke, og begynne å bruke tid på og fokusere på det du faktisk kan påvirke. Mennesker som fokuserer på det de ikke kan påvirke, ender opp med en sekk full av unnskyldninger og middelmådige resultater. Ikke la dette skje med deg! 🙂

Her er noen eksempler på hva jeg egentlig mener med dette:

  • På jobb. Det er bortkastet tid å fokusere på at sjefen din er en idiot og at du har kollegaer som sluntrer unna arbeidet. På jobb må du fokusere på å levere arbeid av høy kvalitet, og gjerne også på å være en arbeidstaker som bidrar på en positiv måte til arbeidsmiljøet.
  • På treningsstudioet. Det er bortkastet tid å fokusere på at han du trener sammen med oppnår bedre resultater enn deg, selv om han trener akkurat slik som deg og spiser akkurat det samme som deg. På treningsstudioet må du fokusere på å få mest mulig treningseffekt ut av hver treningsøkt.
  • På ferie. Det er bortkastet tid å fokusere på at været ikke ble så bra som du hadde håpet på. Fokuser på å få mest mulig ut av ferien, uavhengig av hvordan været er.

Når det gjelder mitt eget mål om å bygge opp en netto finansformue på kr 4.000.000 innen 31.12.2018, så fokuserer jeg kun på det jeg selv kan påvirke i mine månedlige statusoversikter. Jeg gir meg selv karakter på egen innsats, det vil si ut ifra hvor mye jeg har tjent, hvor mye jeg har spart og hvor mange bøker jeg har lest. Aksjemarkedet kan falle kraftig og føre til at min netto finansformue er mye mindre enn den var en måned tidligere, men hvordan aksjemarkedet utvikler seg har jeg absolutt ingen kontroll over, så det ser jeg helt bort ifra når jeg gir meg selv karakter på egen innsats. Jeg prøver også i minst mulig grad å sammenligne meg med andre bloggere når det gjelder sparerate osv. Jeg leser andres blogger for å lære om hvordan jeg selv kan bli flinkere, men jeg prøver alltid å sammenligne meg med meg selv, og ikke med andre. Klarer jeg stadig å bli litt flinkere enn det jeg var i går, så bør det være mulig for meg å nå det store målet mitt.

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.