2016 – På tide å begynne å planlegge litt, del 2

I del en av dette innlegget skrev jeg blant annet om at jeg kun skal sette meg ett økonomisk mål for 2016, nemlig et sparemål. De siste ukene har jeg tenkt mye på hva jeg skal sette som sparemål, og det er tre beløp jeg har vinglet mellom:

 1. Kr 20.000 x 12 = kr 240.000. Dette er det samme som årets mål. Jeg er godt fornøyd med at jeg klarer å spare kr 20.000 hver måned i år, og jeg merker fin effekt på min netto finansformue av dette. Jeg har ikke noen forhåpninger om noe knall lønnsoppgjør neste år. Jeg er heller ikke ute etter et perfekt opplegg, men et jeg kan leve med over tid. Å videreføre årets sparemål vil derfor være en grei løsning.
 2. Kr 21.000 x 12 = kr 252.000. Selv om jeg er godt fornøyd med å spare kr 20.000 hver måned i år, så er det usikkert om jeg kommer til å nå målet mitt om en netto finansformue på kr 4.000.000 innen 31.12.2018 hvis jeg kun fortsetter å spare dette beløpet hver måned. Selv om jeg allerede lever relativt sparsommelig, så bør det være mulig å øke sparingen med kr 1.000 hver måned uten at det går for mye utover livskvaliteten min.
 3. Kr 22.000 x 12 = 264.000. Jeg liker tanken på å øke sparingen med hele 10 % neste år. Dette vil være relativt ambisiøst, men ved en kombinasjon av noe økt inntekt og noe reduksjon i kostnadene bør det være mulig.

Jeg slo tidlig fra meg det å kun spare det samme som i år. Jeg er tilhenger av å stadig strekke meg litt videre, så det ville ha vært et for kjipt mål. Samtidig er jeg som nevnt opptatt av at jeg skal ha et opplegg som jeg klarer å leve med i mange år framover, så jeg er veldig redd for å sette et mål som blir så krevende å nå at jeg mister motivasjonen. Etter mye om og men har jeg derfor kommet fram til at målet mitt for 2016 blir å spare kr 21.000 x 12 = kr 252.000.

I og med at jeg allerede lever på «sparebluss», vil jeg ikke nå dette målet uten at jeg gjør noen konkrete grep. Hvilke grep jeg skal ta neste år vil være tema for neste del av dette innlegget.

Annonser

2 Comments »

 1. Dizwisf Said,

  november 22, 2015 @ 1:30 pm

  Bra jobbet! Tenker også i banene om å øke sparingen til neste år, så blir intressant å se hvilke grep du selv tar for å klare det.

  Mvh
  D

 2. pengeblogg Said,

  november 23, 2015 @ 7:10 am

  Takk for det, Dizwisf. Jeg har snart tiltakslista mi klar nå. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.