2016 – Status mars

Mars ble en god måned. Jeg sparte kr 21.000 og i tillegg fikk jeg drahjelp fra aksjemarkedet. Totalt sett økte min netto finansformue med kr 143.000 i mars.

Grafen nedenfor viser utviklingen så langt i år.

Status_april

Annonser

7 Comments »

 1. Christian Said,

  april 2, 2016 @ 6:22 pm

  Hei og takk for svært bra og inspirerende blogg. 1 spørsmål: hvordan klarer du å spare 21 000 i måneden?? Det virker helt uvirkelig fra mitt ståsted.. tjener du utrolig mye eller er det inkludert det samboeren/konen din også bidrar med??

 2. pengeblogg Said,

  april 2, 2016 @ 8:51 pm

  Takk for det, Christian. Jeg har ganske god inntekt, men det finnes mange som tjener mer enn meg. I gjennomsnitt får jeg utbetalt litt i overkant av kr 40.000 hver måned, og sparer altså kr 21.000 av disse.

  For en tid tilbake skrev jeg noen innlegg om akkurat dette: http://pengeblogg.bloggnorge.com/2015/09/16/hvordan-spare-halvparten-av-lonna-del-1/

 3. Banjosnorkel Said,

  april 3, 2016 @ 1:27 am

  Heisann! Er det noe å hente på å investere i utenlandske indeksfond med lavere kostnader enn de vanligvis norske? For eksempel iShares ETFer kan vel handles gjennom nordnet, og kanskje Vanguard også? 0.3% er jo ganske dyrt i internasjonal målestokk.

 4. Banjosnorkel Said,

  april 3, 2016 @ 1:36 am

  *enn de vanlige norske

 5. pengeblogg Said,

  april 4, 2016 @ 12:15 pm

  Banjosnorkel, jeg syns absolutt man kan vurdere å investere i ETF-er framfor vanlige indeksfond. Du har helt rett i at 0,3 % er mye mer enn det enkelte av de gigantiske amerikanske indeksfondene tar. Hvor lønnsomt det er å bruke ETF-er avhenger vel litt av hvor store kjøps- og salgskostnader man pådrar seg. I flere av de norske indeksfondene er det jo kun forvaltningskostnaden som blir belastet.

 6. Banjosnorkel Said,

  april 6, 2016 @ 2:56 pm

  Da ble det en slump med «iShares Core S&P 500 UCITS ETF». 0,07% forvaltningsavgift, men det påfaller tydeligvis kildeskatt. Meget komplisert og mye å sette seg inn i: https://www.shareville.no/aksjer/ishares-core-sp-500-ucits-etf/kommentarer/jeg-ker-litt-i-sp-500-i-min-langsiktige-porteflje-denne-945454 , men gøy å få litt erfaring med ETF-er og sanntidshandel.

 7. pengeblogg Said,

  april 7, 2016 @ 6:24 am

  Banjosnorkel, det er ofte litt mer trøblete å investere direkte i utenlandske produkter, men 0,07 % forvaltningsavgift er det vel bare Superfondet til Nordnet som kan konkurrere med i Norge. Og det er et mye mer snevert produkt.

  Min egen erfaring med utenlandske ETF-er er at det er litt mer styr med selvangivelsen. Finansnerden har nylig skrevet et innlegg om dette: http://www.finansnerden.no/helgelesing-selvangivelse-til-bry/

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.