Mine ti aksjehelter – Innledning

Jeg har i over 20 år vært fascinert av aksjemarkedet. Hvor kraftig det svinger, hvor mye enkelte har klart å tjene, hvor voldsomme tapene kan bli og hvor viktig det psykologiske aspektet er, er ting som interesserer meg. I løpet av disse årene har jeg lest mange bøker om aksjemarkedet, og noen av dem har selvsagt gjort mer inntrykk enn andre.

Jeg vil framover publisere en rekke innlegg om mine ti største «aksjehelter». Dette er de ti personene som har hatt størst innflytelse på mine egne meninger om aksjemarkedet. De fleste av dem kan vise til imponerende avkastning over tid, men noen av dem er vel så godt kjent for det de har skrevet. Mitt hovedfokus vil være hva jeg har lært av dem. De fleste av dem har egne artikler på Wikipedia, så jeg ser ikke det store poenget i å skrive mye om hvor de ble født, hvor mange barn de hadde og så videre. Mine ti aksjehelter er:

  1. Jesse Livermore
  2. Nicolas Darvas
  3. William O’Neil
  4. Jack D. Schwager
  5. Warren Buffett
  6. Van Tharp
  7. Burton G. Malkiel
  8. John Bogle
  9. Peter Lynch
  10. Meb Faber

Mine ti aksjehelter har noen likhetstrekk, men det er likevel et veldig vidt spenn her. Mange som investerer aktivt i aksjemarkedet putter en merkelapp på seg selv – «jeg er en verdiinvestor», «jeg investerer kun i vekstaksjer» og så videre. Jeg tror det kan være lurt å ikke sette seg selv i en bestemt bås, og jeg prøver i størst mulig grad å være åpen for at det finnes mange måter å slå indeksen på. Til en viss grad må man selvsagt spesialisere seg, og man kan ikke bli flink til alt, men jeg liker å se på meg selv som en fleksibel investor som er åpen for nye strategier og teknikker.

Den perfekte investor finnes ikke, og alle mine ti aksjehelter har helt sikkert gjort en rekke feil. Men stort sett har de lært av sine feil, og bare det står det jo stor respekt av. Mange av oss går rundt og gjør de samme feilene om og om igjen.

Følg med i neste innlegg, der jeg vil skrive om den myteomspunne, mystiske og legendariske Jesse Livermore.

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.