Mål og planer for 2017

2016 nærmer seg slutten, så det er på høy tid å begynne å planlegge 2017. Her er litt om mine mål og planer for året som kommer:

 • Jeg skal øke den månedlige sparingen min til kr 25.000. I forhold til det jeg sparer hver måned per i dag, er dette en økning på kr 3.000, så dette vil være en relativt kraftig økning av den månedlige sparingen min. Økningen skal dekkes gjennom:
  • Økt inntekt. Jeg vil ha en høyere inntekt i 2017 enn i 2016.
  • Lavere rentekostnader. Jeg har betalt ned en god del på boliglånet mitt i 2016, så månedlig rentekostnad vil være lavere i 2017 enn i 2016 (gitt at renten ikke øker kraftig). Jeg vurderer også sterkt om jeg en gang i starten av 2017 skal realisere en del fondsandeler (jeg har andeler i noen aktive fond som tidligere var veldig gode fond, men som har levert lavere avkastnig enn indeks de siste årene) og rett og slett betale ned hele boliglånet og bli 100 % gjeldsfri. I og med at vi har et lavt rentenivå for tiden, er kanskje ikke dette det optimale å gjøre økonomisk sett, men jeg liker tanken på å ikke lenger ha gjeld og på å kunne bruke hele den månedlige sparingen min til å kjøpe fondsandeler eller enkeltaksjer.
  • Forventer overskudd etter jula 2016. Selv om jeg i høst har spart kr 22.000 hver måned, så har det hopet seg opp litt penger på konto. I jula i år skal vi reise litt mer enn vanlig, noe som gjør at jeg er litt mer usikker enn vanlig på hvor mye jula vil koste. Jeg har derfor valgt å la pengene som har hopet seg opp bare stå på konto. Jeg regner det imidlertid som mest sannsynlig at en god del av disse pengene fortsatt vil stå på konto etter at jula er ferdig, og da kan disse brukes til å delfinansiere min økte månedlige sparing i 2017.
 • I 2017 skal jeg fordype meg i tidsstyring (time management). Jeg skal abonnere på noen podcaster om dette temaet, lese noen bøker, finne noen gode nettsider og eksperimentere litt med konkrete teknikker. Jeg har lenge vært interessert i tidsstyring, men i 2017 har jeg altså bestemt meg for å heve kompetansen på området med et par hakk. Jeg har også planer om å skrive en «tidsstyringsskole» på denne bloggen i løpet av 2017.
 • For øvrig skal jeg selvsagt lese og skrive om diverse tema innenfor selvutvikling og personlig økonomi. Jeg har blitt ganske glad i å tvitre, så hvis du ikke følger meg på Twitter ennå, finner du meg på @Pengeblogg
Annonser

4 Comments »

 1. Formuebygging Said,

  desember 20, 2016 @ 6:22 pm

  Det høres ut som en solid plan dette. Å selge fond som nå ikke gjør det så godt for å betale ned gjeld er ikke akkurat den verste planen du kunne valgt. Nå er jeg riktignok enig i at det kanskje heller er bedre å beholde andelene, ettersom du har såpass lite gjeld igjen er det kanskje lite å tjene på å slette lånet bortsett fra den gode følelsen å være fri for gjeld.

  Uansett hva du gjør blir det nok vanskelig å gjøre «feil» 😉

  Gleder meg stort til tidsstyringsskolen, det er noe jeg virkelig har bruk for med alle mine prosjekter.

  Ønsker deg en god jul, og et godt nytt år!

 2. pengeblogg Said,

  desember 20, 2016 @ 8:46 pm

  Takk for det, Formuebygging. God jul til deg også. 🙂

 3. Trine Said,

  desember 21, 2016 @ 12:39 am

  Jeg gleder meg til «tidsstyringsskolen», det er helt sikkert noe som vil være veldig aktuelt for meg som er selvstendig næringsdrivende. Jeg hadde stor glede av «Millionærskolen» din også, enda jeg har vært altfor dårlig på å kommentere. God jul til deg og dine! 🙂

 4. pengeblogg Said,

  desember 21, 2016 @ 8:39 am

  Takk for det, Trine. Virker som det er mange som er interessert i tidsstyring, så dette blir spennende. God jul. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.