2016 – status desember

Desember ble en veldig god måned. Min netto finansformue økte med kr 112.831, og den er nå på totalt kr 2.085.346. Det er første gang den er på over to millioner kroner.

Grafen nedenfor viser utviklingen i 2016.

status_januar-2017

Annonser

19 Comments »

 1. Ivar Said,

  januar 2, 2017 @ 8:37 am

  Gratulerer med to millioner, ligger mye hardt arbeid bak det tallet der tenker jeg.

 2. RobertW Said,

  januar 2, 2017 @ 8:52 am

  Godt jobbet, gratulerer med milepæl (2 mill). Tror du når målet ditt med god margin 😉

 3. pengeblogg Said,

  januar 2, 2017 @ 9:53 am

  Takk for det, Ivar. Det ligger i hvert fall en langvarig innsats bak tallet. I respekt for industriarbeidere, sykepleiere, barnehageansatte og så videre er jeg litt forsiktig med å bruke ordet hardt om min innsats som stort sett gjøres på et kontor. 🙂

 4. pengeblogg Said,

  januar 2, 2017 @ 9:54 am

  Takk for det, RobertW. Vi får se hvordan det går med målet mitt. Det viktigste nå er å følge opp årets delmål.

 5. Aksjebloggeren Said,

  januar 2, 2017 @ 9:57 am

  Gratulerer 🙂 Det er en inspirasjon å følge med!

 6. pengeblogg Said,

  januar 2, 2017 @ 12:15 pm

  Takk for det, Aksjebloggeren. 🙂

 7. Formuebygging Said,

  januar 2, 2017 @ 11:59 pm

  Imponerende! Og ikke minst gratulerer. Tallene du oppgir, er det inkludert urealisert avkastning eller er det anskaffelsesverdi?

  Selv styrer jeg skuta mot 200 000. Det mangler et tall på slutten i rekka, men jeg kommer sigende… 😉

  Stå på!

 8. pengeblogg Said,

  januar 3, 2017 @ 6:51 am

  Takk for det, Formuebygging.

  Tallene er inkludert urealisert gevinst, men fratrukket den skatten jeg må betale når jeg selger.

 9. Bunnlinje Said,

  januar 3, 2017 @ 10:45 pm

  Gratulerer med fremgangen! Bra jobba! Jeg lurer på om du kan fortelle hvordan finansformuen din er fordelt? Altså hvor mye du har i hhv.. aksjer, fond, obligasjoner, kontanter mm. Jeg jobber selv mot finansiell frihet (nærmer meg faktisk) og er nysgjerrig på hvordan du alokkerer midlene for å nå målet ditt fortest mulig.

 10. pengeblogg Said,

  januar 4, 2017 @ 6:50 am

  Takk for det, Bunnlinje.

  Formuen min er grovt sett bygd opp slik:
  * Aksje- og obligasjonsfond (over 90 % er i aksjefond, utsatt skatt er trukket ifra): 3 347 000
  * Kontanter: kr 20 000
  * Boliglån: – kr 1 282 000

  Dette er sammensetningen per i dag. Jeg har planer om å overføre en del midler fra fondsandeler til boliglånet om ikke så lenge. Kommer sannsynligvis et eget innlegg om det etter hvert.

  Hvordan er din egen finansformue satt sammen?

 11. jostein Said,

  januar 4, 2017 @ 8:58 pm

  Imponerende!

  Kan du fortelle hvorfor du benytter begrepet «netto finansformue», når det er fratrukket boligen din? Er det i grunn ikke da netto formue?

 12. Bunnlinje Said,

  januar 4, 2017 @ 9:31 pm

  Min finansformue er satt sammen som følger:
  – utleieleilighet sentralt i Oslo. Verdi ca 4 mill. (Denne gir et overskudd på 140 000 før skatt hvert år)
  – globale indeksfond , ca 2 300 000.
  – Kontanter på høyrentekonto, ca. 570 000
  – BUS, ca 220 000.
  – Samlet gjeld (studielån + boliglån), ca. 1 600 000.

  Leiligheten og fondene har en relativt stor latent skattebyrde. Denne har jeg for enkelthetens skyld ikke tatt med i beregningen.

 13. Bunnlinje Said,

  januar 4, 2017 @ 9:32 pm

  BSU, ikke BUS

 14. pengeblogg Said,

  januar 5, 2017 @ 6:49 am

  Jostein, jeg mener netto finansformue er det riktige begrepet i denne sammenheng. I netto ligger det at jeg trekker ifra gjeld (i motsetning til brutto, der man kun oppgir det man har i pluss) og i finansformue ligger det at jeg kun tar med mine finansielle aktiva (og ikke hus, bil, musikkinstrumenter, klær, sko og så videre).

 15. pengeblogg Said,

  januar 5, 2017 @ 6:54 am

  Bunnlinje, ser at du er godt på vei mot økonomisk uavhengighet ja. Du har både store finansielle aktiva, samt en «pengemaskin» i utleieleiligheten. Direkteavkastningen på leiligheten er ikke all verden (3,5 % før skatt), men prisstigning vil jo komme i tillegg.

  Kan du si litt om hvordan du styrer pengestrømmen hver måned? Investerer du overskuddet fra utleieleiligheten i finansielle aktiva, samt investerer deler av lønnen din hver måned? Eller gjør du det på annet vis?

 16. Bunnlinje Said,

  januar 5, 2017 @ 9:52 pm

  Direkteavkastningen er ikke så bra nei. Jeg kjøpte leiligheten i 2010 for ca. 2 200 000, og fikk da nesten det samme i leie som jeg gjør i dag. Direkteavkastningen var den gang på 5, 85%, noe jeg var godt fornøyd med. Som følge av irrasjonell prisvekst i Oslo de siste årene har avkastningen blitt barbert kraftig. Jeg har vurdert å selge leiligheten, men det vil utløse en stor skatt (24 % på 1 800 000). Dessuten er det få aktiva som gir god direkteavkastning i dagens lavrenteklima, så jeg synes ikke det er opplagt å finne ett godt alternativ. MSCI ACWI index (indeksen som flere globale indeksfond følger) har nå en p/e på over 20, med andre ord er direkteavkastningen på under 5 %, hvilket historisk sett er lavt ( s&p 500 har en p/e på 25, og gir knapt bedre direkteavkastningen enn en 2-roms i Oslos utskjelte boligmarked).
  Jeg investerer alle mine netto leieinntekter (ca 9000 pr mnd etter skatt og fellesutgifter) i globale indeksfond. I tillegg sparer jeg ca 24000 pr mnd (60% av utbetalt lønn) i globale indeksfond. Jeg har ikke fyllt opp BSU-kontoen enda og sparer derfor 25 000 i året også her for å få skattefradraget.

 17. Sam Said,

  januar 5, 2017 @ 11:31 pm

  Imponerende! Med en såpass stor andel i aksjefond blir du jo sårbar for nedgang på børs. Bryr du deg noe om nyheter ala det som stod på dn.no idag? http://www.dn.no/nyheter/2017/01/05/1549/Finans/vedder-16-mrd-pa-kursfall

 18. pengeblogg Said,

  januar 6, 2017 @ 6:53 am

  Bunnlinje, imponerende pengemaskin du har bygget. Skjønner godt at du nærmer deg økonomisk uavhengighet med det opplegget der. Lykke til i sluttspurten. 🙂

 19. pengeblogg Said,

  januar 6, 2017 @ 7:00 am

  Takk for det, Sam. Jeg er fullt klar over at jeg tar relativt stor risiko ved å ha så mye plassert i aksjer. Store nedturer kan komme, men jeg kjenner meg selv såpass godt nå (etter å ha investert i aksjemarkedet i cirka 20 år), at jeg er relativt trygg på at jeg ikke vil opptre komplett irrasjonelt dersom fondsandelene mine for eksempel skulle halvere seg i verdi.

  Jeg bryr meg svært lite om nyheter ala de du viser til. Det er til enhver tid noen dommedagsprofeter i systemet. Av og til får de selvsagt rett, men de tar også veldig ofte feil.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.