Tidsstyringsskolen – Innledning

Velkommen til Tidsstyringsskolen. Tidsstyringskolen er en serie med innlegg (uvisst akkurat hvor mange ennå), der målet er å se på hvordan vi mennesker kan få til mer av det vi har lyst til å få til ved å bruke tiden vår på en bedre og smartere måte.

La meg helt innledningsvis si at målet mitt med Tidsstyringsskolen ikke er å gjøre deg til supermenneske som klarer å presse utrolige mengder oppgaver og gjøremål inn i kalenderen. Målet er heller at du skal bli klarere i dine mål og prioriteringer, og at du skal bruke tiden din på nettopp de tingene som akkurat du syns er mest verdifulle. Her er noen typiske problemstillinger, som jeg vil tro mange av dere vil kjenne dere igjen i:

 • Du er travelt opptatt hver dag, men du har nesten ikke tid til å gjøre ting som bringer deg nærmere dine langsiktige mål.
 • Du er ofte stresset på grunn av at du har for mye å gjøre. Du går rundt og føler at døgnet har for få timer til alt du må få gjort.
 • Du har en drøm om å lære deg et nytt språk eller lære deg å spille et instrument, men kan ikke fatte og begripe hvordan du skal klare å rydde tid til det.
 • Du føler at det meste av det du gjør er styrt av andre, og at du har minimalt med tid til egne interesser.
 • Du går ofte med en uggen følelse av at årene går, mens du står selv på stedet hvil.

Hvordan du bruker tiden din er av avgjørende betydning for hvor godt du lykkes i livet, hvor stresset du føler deg, hvordan andre oppfatter deg og til syvende og sist hvor fornøyd du er med livet. Det finnes ingen fasit. Dalai Lama framstår for eksempel for meg som et lykkelig og tilfreds menneske med mer ro i sjelen enn de fleste av oss, men personlig har jeg ikke noe ønske om å bruke tiden min akkurat som han. Men selv om det ikke finnes noen fasit, så finnes det flere strategier og teknikker du kan bruke for å bli flinkere til å disponere tiden din, og det er akkurat disse strategiene og teknikkene denne skolen skal handle om.

Tidsstyring er på ingen måte noen eksakt vitenskap, og det er mange ulike meninger og oppfatninger om dette. Den strategien som passer for akkurat deg vil ikke nødvendigvis være den samme strategien som passer for akkurat meg. Alder, temperament, familiesituasjon, jobbsituasjon og så videre er alle faktorer som spiller viktige roller i hva som passer best for den enkelte. Jeg vil skrive om en rekke ulike strategier og teknikker i Tidsstyringsskolen, og jeg vil anbefale at du prøver de ut og finner den eller de som passer deg best. Det flotte er at du ikke trenger så mange ulike strategier eller teknikker for å lykkes. En enkelt teknikk som du tar i bruk på en god måte kan faktisk mangedoble produktiviteten din alene.

Annonser

2 Comments »

 1. long time reader first time commentator Said,

  januar 12, 2017 @ 3:46 pm

  Hei. Takk for en kjempe fin blogg. Gir meg stor glede å lese bloggen din.
  Bare lurer på hvis det er noe sted du har lagt ut hva porteføljen din inneholder? altså hvilke fond, aksjer du har og hvor mye du har investert i hver?

 2. pengeblogg Said,

  januar 16, 2017 @ 7:01 am

  Takk for det, long time reader first time.

  Jeg har ikke lagt ut porteføljen min. Jeg gir generelle råd og tips, og syns det er veldig viktig at alle som investerer har eierskap til sine egne investeringsbeslutninger.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.