2017 – Status januar

I januar gjorde jeg relativt store endringer i porteføljen min. Jeg solgte meg ut av flere aktive aksjefond og brukte pengene til å betale ned hele boliglånet mitt. Nå er jeg helt gjeldsfri, og planen er at jeg aldri skal ta opp lån igjen.

Selv om rentene for tiden er lave, så liker jeg veldig godt å være gjeldsfri. Framtidige rentehevinger (de vil komme, det er bare et spørmål om når) bekymrer meg ikke, og jeg kan nå bruke all månedlig sparing til å gjøre nye investeringer.

Januar ble for øvrig en god måned, og min netto finansformue økte med kr 43.831. Grafen nedenfor viser utviklingen siden starten av 2016.

 

Annonser

12 Comments »

 1. RobertW Said,

  februar 1, 2017 @ 10:32 am

  Blir spennende å se en økning i sparingen tilsvarende avdragene på boliglånet.

 2. Aksjebloggeren Said,

  februar 1, 2017 @ 10:51 am

  Herlig! Gratulerer med tilværelsen som helt gjeldfri 🙂

 3. Formuebygging Said,

  februar 1, 2017 @ 11:33 am

  Gratulerer! 🙂

 4. pengeblogg Said,

  februar 1, 2017 @ 1:17 pm

  Takk for det, RobertW, Aksjebloggeren og Formuebygging. Det føles absolutt helt ok å være gjeldsfri.

 5. Momani Said,

  februar 1, 2017 @ 10:11 pm

  Imponerende!
  Hvor mye har du nedbetalt på avdragene i året og er dette sammen med samboer eller alene?
  Inkluderer din nettoformue likningsverdi eller reell verdi av bolig?

 6. Trine Said,

  februar 2, 2017 @ 2:56 am

  Gratulerer som gjeldsfri! Det er en drøm for mange. 🙂

 7. pengeblogg Said,

  februar 2, 2017 @ 7:10 am

  Takk for det, Momani.

  Det har variert veldig hvor mye jeg har nedbetalt på lånet, men de siste par årene har en stor andel av min månedlige sparing gått med til nedbetaling av lån (som regel minst ti tusen hver måned). Konas nedbetaling av lån (og økonomi for øvrig) holder jeg utenfor alle tall som jeg skriver om på denne bloggen.

  Pengene som er bundet opp i huset holder jeg utenfor det jeg kaller for netto finansformue. Hadde jeg tatt hensyn til disse pengene, ville min oppgitte netto formue ha mer enn doblet seg. Vi må alltid ha et sted å bo, så pengene som er bundet opp i boligen vil trolig aldri bli brukt til noe annet. Syns derfor dette ikke er så interessante penger å følge med på måned for måned og år for år.

 8. pengeblogg Said,

  februar 2, 2017 @ 7:11 am

  Takk for det, Trine. 🙂

 9. Dollarglis Said,

  februar 2, 2017 @ 11:11 pm

  Veldig bra !
  Imponerende å bli gjeldfri i ung alder.
  Jeg ble gjeldfri i 2007 og har klart å bygge meg opp en fianansformue som etter hvert begynner å bli stor.
  Er helt enig med deg når du sier at boligformue er kjedelig…er mye kjekkere med finansformue, men synd ikke politikerene i Norge mener det samme.
  Kommer til å følge bloggen din fremover…lykke til videre 🙂

 10. pengeblogg Said,

  februar 3, 2017 @ 7:26 am

  Takk for det, Dollarglis. 🙂

  Enig i at politikerne (og pressen) har veldig fokus på boligmarkedet, og det er mange rare påstander og utsagn.

 11. Finansnerden Said,

  februar 16, 2017 @ 8:14 pm

  Grattis!

  Hvordan føles det å endelig være gjeldfri?

  Angående bolig: Det er i politikernes interesse å se boligprisene stige til nye høyder. Bare tenk, eiendomsskatt og formuesskatt, så skjønner man tegninga.

 12. pengeblogg Said,

  februar 17, 2017 @ 8:59 am

  Takk for det, Finansnerden.

  Det føles veldig bra å være gjeldsfri. Liker spesielt godt at jeg nå kan bruke all sparing hver måned til å investere i noe jeg har lyst til å eie (primært fondsandeler) og ikke må bruke deler av sparingen til å kvitte meg med noe som jeg ikke ønsker å ha (altså gjeld).

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.