Tidsstyringsskolen – Ressurser

Vi nærmer oss slutten på Tidsstyringsskolen. I neste innlegg skal jeg gjøre en grundig oppsummering og forsøke å sette alt jeg har skrevet om i sammenheng, men før jeg gjør det har jeg lyst til å anbefale noen ressurser.

Det er skrevet veldig mange bøker om tidsstyring. Av de jeg selv har lest er det spesielt tre jeg vil anbefale:

  • The 7 habits of highly effective peopleStephen Covey. Dette er ikke en bok som kun handler om tidsstyring, men kapittelet om tidsstyring (Put first things first) er veldig bra og et av de kapitlene jeg liker aller best i denne glimrende boken.
  • The one thingGary Keller og Jay Papasan. Dette er en veldig praktisk bok om nødvendigheten av det å fokusere. Den er full av gode råd om hvordan du kan få mer ut av tiden din.
  • The 25 best time management tools & techniquesPamela Dodd og Doug Sundheim. Dette er en kortfattet bok hvor forfatterne beskriver 25 ulike tidsstyringsteknikker og -verktøy. Ikke noe originalt i denne boken, for alle teknikkene er stjålet fra andre bøker (noe forfatterne er helt ærlige om), men denne boken kan gi deg mange konkrete tips om ting du kan prøve ut.

Noen av dere har kanskje savnet informasjon om software og apper for tidsstyring. Det er to årsaker til at jeg har valgt å ikke skrive noe særlig om dette. For det første er jeg selv litt gammeldags. Jeg bruker en elektronisk kalender og en elektronisk notatblokk (begge er skyløsninger som gjør at jeg kan aksessere dem fra ulike enheter), men utover det er jeg fortsatt veldig glad i penn og papir. For det andre finnes det så utrolig mange apper om tidsstyring at jeg på ingen måte føler at jeg har oversikt nok til å anbefale noen framfor andre. Jeg ser helt klart enkelte fordeler med å bruke software og apper, men vil samtidig advare mot å bruke for mange. Finn en eller to apper du liker, og hold deg til dem. Hvis du stadig lar deg friste av nye fancy apper med enda mer funksjonalitet, blir det fort til at du kaster bort mye tid på det å administrere appene dine. Dessuten mener jeg at det å være veldig bevisst på hva du bruker tiden din på, samt det å bruke noen konkrete teknikker for å sikre framgang, er mye viktigere enn digitale løsninger.

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.