2017 – Status juni

Juni ble bare en middels bra måned. Jeg sparte kr 25.000, og min netto finansformue økte med kr 25.319. Jeg fikk altså ikke noe særlig drahjelp fra aksjemarkedet.

I grafen nedenfor framgår utviklingen siden starten av 2016:

Siden det nå har gått halvannet år siden jeg begynte å «tracke» min netto finansformue så systematisk som jeg nå gjør på denne bloggen, kan det være greit å se litt på hva som har skjedd i løpet av disse totalt 18 månedene med min netto finansformue:

 • Total verdiøkning: kr 737.394
 • Gjennomsnittlig månedlig verdiøkning: kr 40.966
 • Antall måneder med positiv verdiutvikling: 14
 • Størst økning på en enkelt måned: kr 207.575 (august 2016)
 • Antall måneder med negativ verdiutvikling: 4
 • Størst nedgang på en enkelt måned: kr 206.853 (januar 2016)

Alt i alt må jeg si at det går relativt bra, selv om jeg selvsagt gjerne skulle ha sett at det gikk raskere oppover. Porteføljen min består hovedsakelig av andeler i aksjefond, noe tallene ovenfor bærer preg av. I aksjemarkedet vil det typisk være slik at det svinger kraftig (i mitt tilfelle er forskjellen mellom beste og verste måned på hele kr 414.428), og det vil typisk også være flere positive enn negative måneder.

Annonser

6 Comments »

 1. robert W Said,

  juni 30, 2017 @ 9:01 am

  nå er du ca halvveis på grafen din. hvordan synes du at du ligger an til å nå målet ditt ?

 2. pengeblogg Said,

  juni 30, 2017 @ 9:58 am

  Robert, jeg ligger ikke så godt an som jeg skulle ha ønsket, men det ser heller ikke helt håpløst ut. Vi får se hvor langt jeg kommer innen utgangen av 2018. Det er ingen krise for meg om det tar noen måneder ekstra å nå målet.

 3. Andreas Said,

  juni 30, 2017 @ 7:37 pm

  Det er en pen utvikling, fortsetter di i det tempoet er du plutselig på høyre side av grafen. Jeg syns aksjemarkedet virker litt høyt priset for tiden, men samtidig er det ikke mange alternativer til bedre avkastning. Jeg prøver å spare fast ca 20 000 i fond hver måned for å bygge opp en god portefølje, samtidig nedbetaler gjeld løpende med utleieinntekt. Blir spennende å se utviklingen mot 2018:) keep up!!

 4. pengeblogg Said,

  juli 3, 2017 @ 12:10 pm

  Takk for det, Andreas. Helt enig i at aksjemarkedet er høyt priset for tiden, særlig i den vestlige verden. Jeg har en betydelig andel i fremvoksende markeder. Så vil tiden vise om det var et smart valg. 🙂

 5. Bunnlinje Said,

  juli 3, 2017 @ 3:49 pm

  Bra jobba!!
  er det noe cash i de ca. 2,5 mill? Eller er det aksjefond alt sammen?

 6. pengeblogg Said,

  juli 3, 2017 @ 4:00 pm

  Takk for det, Bunnlinje. Jeg har litt på en bankkonto, men det aller meste er plassert i aksjemarkedet. Kommer nok til å øke kontantandelen etterhvert.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.