Tidsstyringsskolen – Oppsummering

Dette er innlegg nummer 16 og det siste i Tidsstyringsskolen. Jeg har kommet med mange forslag til hva du kan gjøre for å utnytte tiden din bedre, og i dette siste innlegget skal jeg forsøke meg på en slags oppsummering.

Slik jeg ser det, så handler god tidsstyring primært om tre faktorer:

  1. Finn ut hva du ønsker å fokusere på. Du vil aldri få tid til å gjøre alt det du kan tenke deg å gjøre, så du er nødt til aktivt å velge hva du vil fokusere og bruke tid på, og hva du ikke skal fokusere og bruke tid på. Å prøve å skape perfekt balanse i livet ved å gjøre litt av alt er en sikker vei til middelmådighet, stress og frustrasjon. I innlegget Fokus tok jeg for meg nettopp dette.
  2. Frigjør tid. De fleste av oss sløser bort mye tid. I enkelte tilfeller er det snakk om mange timer hver eneste dag. I innleggene Aksepter litt mer kaos i livet ditt, Nyhetskutt, Om å si nei og Sosiale medier ga jeg mange tips til hvordan du kan frigjøre tid.
  3. Bruk teknikker og strategier for å sikre progresjon. De fleste av oss er ikke skrudd sammen slik at vi automatisk gjør det vi bør gjøre. Tvert imot, hvis vi ikke har en eller annen slags plan eller strategi, så vil vi ofte gjøre det stikk motsatte av det vi bør gjøre. I innleggene Tannpussmetoden, Gjør som Jerry Seinfeld, Fokustid, Fokusdager og Månedsutfordringer beskrev jeg en rekke ulike teknikker og strategier som kan hjelpe deg til å holde fokus og sikre framgang. Finn den eller de teknikkene som passer for akkurat deg.

De tre faktorene nevnt ovenfor er alle veldig viktige, og det å bli flinkere innenfor en enkelt av dem kan bety mye for mye du får ut av tiden din. Best effekt får du imidlertid ved å jobbe med alle de tre faktorene. Når du kommer fram til den eller de tingene du ønsker å fokusere på, frigjør tid til å jobbe med nettopp denne eller disse tingene og i tillegg finner den teknikken eller strategien som passer for akkurat deg, har du virkelig tatt mange steg i riktig retning.

I tillegg til de tre faktorene nevnt ovenfor, har jeg også skrevet noen andre innlegg om andre tema knyttet til tidsstyring. I innlegget Har du det grunnleggende på plass? skrev jeg om viktigheten av søvn, mosjon og kosthold, i innlegget Utnytt døgnrytmen din skrev jeg om at vi mennesker er veldig forskjellige når det gjelder når på døgnet vi er mest opplagte og produktive og i innlegget Omgivelser skrev jeg om hvor stor påvirkning våre omgivelser har på oss. I tillegg anbefalte jeg tre veldig gode bøker om tidsstyring i innlegget Ressurser.

Tidsstyring er som så mye annet i livet – teorien er relativt enkel, det er det å gjøre det på en god måte i praksis som er utfordringen. Jeg har gitt deg teorien og mange tips på veien, så nå er resten opp til deg. Selv har jeg jobbet med meg selv i mange år for å bli flinkere til å utnytte tiden min, og selv om jeg er mye flinkere i dag enn det jeg var for ti år siden, så har jeg fortsatt veldig mye å gå på. Lykke til videre, og kommenter gjerne nedenfor hvis du har noen gode tips eller kommentarer.

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.