2018 – Mål

Nå har 2018 så vidt begynt og jeg er litt på overtid med å definere meg noen økonomiske mål for året. I fjor hadde jeg kun ett økonomisk mål, nemlig det å spare/investere kr 25.000 hver måned. Det målet nådde jeg. Med min inntekt er det å spare såpass mye hver måned på grensen av hva jeg realistisk sett kan klare, så lenge var planen at jeg ikke skulle øke den månedlige sparingen noe ytterligere i 2018. Jeg liker imidlertid å utfordre meg selv litt, så det å sette meg det samme målet to år på rad ville ikke ha føltes helt bra. Jeg har derfor bestemt meg for at jeg likevel ønsker å øke den månedlige sparingen noe i 2018.

Jeg har også bestemt meg for at jeg ønsker å fokusere mer på det å skaffe inntekter utover de inntektene jeg får fra min arbeidsgiver (fast lønn og overtid). Dette er noe jeg har tenkt på også tidligere år, men jeg har kviet meg for å sette et mål for slike inntekter. I 2018 skal jeg imidlertid bevege meg utenfor komfortsonen min og sette meg et mål for dette. Jeg ønsker imidlertid ikke å være superambisiøs på dette området, men heller sette et moderat mål dette første året.

Mine to øknomiske mål for 2018 er:

 1. Å spare/investere minimum kr 26.000 x 12 = kr 312.000
 2. Inntekter på minimum kr 24.000 utover de jeg får fra min arbeidsgiver
Annonser

7 Comments »

 1. Rune Said,

  januar 9, 2018 @ 12:53 pm

  Hei! Meget bra blogg. Har lest mye men ikke alt. Jeg er litt nysgjerrig på hvordan din portefølje ser ut. Også lurer jeg på. I og med du sier at det er umulig å time markedet. Bør man da bli sittende på sine fond i nedgangstider fordi man aldri vet når det snur igjen? Hva er dine tanker om dette? Jeg har endel stående på bankkonto men kjenner jeg er litt usikker på om jeg bør sette de over på fond i og med børsen er på rekordhøye nivåer…

 2. pengeblogg Said,

  januar 10, 2018 @ 7:04 am

  Takk for det, Rune.

  Jeg vil fra og med status etter januar legge ut porteføljen min på denne bloggen, så bare følg med videre. 🙂

  Noen mener at de kan klare å time markedet, men min erfaring er at dette er veldig vanskelig. Jeg mener videre at det er viktigere å se på tidshorisonten enn prisingen av markedet når man skal bestemme seg for å investere eller ikke. For eksempel kan det godt være slik at selv om du investerer på en topp, så vil det være en god investering på ti års sikt.

 3. Rune Said,

  januar 10, 2018 @ 11:28 pm

  Hei! Det blir spennende å følge med på. Jeg har bestemt meg for å gå inn med 150000 tusen i 4 fond. Og jeg tenker å spare 6000 kroner hver måned der de pengene går til fondene. Jeg tenker å investere i et Norsk fond, Europa, globalt og en i vekstmarkeder. Tenker å holde verdien på fondet mest mulig lik. Om jeg rebalansrer i forhold til sparingen eller om jeg gjør det 1 gang i året har jeg ikke bestemt meg for enda🙂 håpe og trur det på 10-20 års sikt kan være en god plan.

 4. Trond Said,

  mars 3, 2018 @ 9:51 pm

  Du snakker om sparerate i prosent, men mitt inntrykk er at du sparer et bestemt beløp (kr. 26k) og ikke en bestemt prosent.

  Hva er grunnen til dette?

  Fører du over sparebeløpet på «sparekonto» med en gang du får lønn?

 5. pengeblogg Said,

  mars 4, 2018 @ 10:04 pm

  Siden folk har så ulik inntekt, bruker jeg ofte sparerate når jeg skriver generelt om sparing. For min egen del foretrekker jeg imidlertid å ha et konkret beløp å forholde meg til hver måned. Kr 26.000 er for øvrig godt over 50 % sparerate med min inntekt, så jeg «walk my talk» her.

  Det første jeg gjør når jeg får lønn på konto er å investere de kr 26.000. Det vil i all hovedsak nå for tiden si at jeg legger inn en kjøpsordre på fondsandeler. Har både lønnskonto og investerer i Sbanken, så dette er lett å følge opp.

 6. Simon Said,

  mars 14, 2019 @ 1:29 pm

  Takk for god info. Jeg tenkte å kjøpe XRP (Ripple), er dette noe DU investerer i?

 7. pengeblogg Said,

  mars 14, 2019 @ 1:38 pm

  Simon, jeg har en liten posisjon i Bitcoin og Ethereum, men ikke noe i Ripple eller andre kryptovalutaer. Kompetansen min innenfor krypto er bare sånn middels, så tør ikke satse for mye.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.