2018 – status etter mai

Mai ble en god måned. Jeg sparte som vanlig kr 26.000 og jeg hadde kr 1.200 i inntekter utover de jeg får fra min arbeidsgiver. Min netto finansformue økte med kr 80.190 i verdi til totalt kr 2.916.843. Fondsandelene mine bidro til vekst, mens kryptovalutaene mine falt noe i verdi. Utviklingen siden starten av året framgår av grafen nedenfor.

Annonser

8 Comments »

 1. Håkon Said,

  mai 31, 2018 @ 2:10 pm

  Herlig 🙂 Spennende å følge med. Har du noen planer om endringer i porteføljen, eller vil du fortsette på den gode veien du allerede er på?

 2. pengeblogg Said,

  juni 1, 2018 @ 6:11 am

  Håkon, jeg har ingen konkrete planer om å endre porteføljen min med det første. Mulig jeg utvider med et tredje aksjefond når porteføljen blir noe større.

 3. Anna Said,

  juni 1, 2018 @ 10:15 pm

  Tusen takk som deler! Kul blogg 🙂 hva er din syn på nedbetaling av boliglån kontra sparing i indeksfond? Trur meg huske du skrev boliggjelden din er nedbetalt, var dette bevisst?

 4. pengeblogg Said,

  juni 4, 2018 @ 9:50 am

  Takk for det, Anna.

  Jeg syns det er en god ide å spre sparingen på nedbetaling av boliglån og investering i indeksfond. På sikt syns jeg godt man kan sikte mot å bli gjeldsfri, men man trenger ikke skynde seg for mye.

 5. Anders Said,

  juni 6, 2018 @ 6:25 pm

  Hei Pengeblogg!

  Første gang jeg skriver her, men jeg har lest bloggen din inkognito en stund. Spennende blogg, og inspirerende!

  Jeg har noen spørsmål som jeg er interessert i å lese dine betraktninger rundt:
  – Startet du investeringene i januar 2009, og den kapitalen du viser i oversikten er et resultat av månedlig sparing siden den gang?
  – KLP Aksje Fremvoksende Markeder II er ikke valutasikret. Hva er dine tanker rundt valutarisiko og investeringer? Er dette et fond du prøver å «time» innskudd i? Med «time» mener jeg at du øker investeringene når kronen er sterk og reduserer innskuddene når kronen er svak, slik som nå.
  – Har du noen gang vurdert Berkshire Hathaway som et alternativ til indeksfond? Min mening er at de er veldig diversifiserte (dog kun i USA), i tillegg er de opportunistiske og 0,- i løpende gebyrer.

  Ble kanskje litt mye dette, men er interessert i å lese hva du tenker. Stå på!

 6. pengeblogg Said,

  juni 7, 2018 @ 10:01 am

  Takk for det, Anders.

  Jeg husker ikke akkurat når jeg begynte å investere, men det er over 20 år siden nå. De første årene var det imidlertid småpenger jeg hadde til rådighet. Det er de siste årene jeg har vært mer aggressiv på sparingen.

  Jeg prøver ikke å time valutasvingningen. Jeg forutsetter at slike svingningen jevner seg ut over tid, og har derfor valgt å ikke kjøpe valutasikrede fond (som jo er noe dyrere).

  Berkshire Hathaway er vel det man kan kalle et holdingselskap, og jeg er enig i at porteføljen av selskaper som BH har i sin balanse er relativt diversifisert. Samtidig er jo BH et eget børsnotert selskap, altså noe mer enn bare summen av de underliggende selskapene, noe som kompliserer risikobildet. Jeg vet for eksempel ikke hvordan markedet vil reagere når Buffett og Munger ikke lenger er i stand til å styre skuta.

 7. Eirik Said,

  juni 10, 2018 @ 8:28 am

  Hei, gode innlegg du har her på din blogg med tips i flere kategorier. Jeg savner derimot et lite «opplegg» mht. råd om hva man skal gjøre dersom man plutselig får noen millioner på konto og ikke har spesielt mye gjeld fra før, altså dersom man ikke skal starte sparing med mindre midler. Å ha alt på konto anser jeg som uaktuelt men flere ønsker kanskje heller ikke å ta så høy risiko – så hva blir da steget opp dersom man kan ha en tidshorisont på 5-15 år? 50/50 rente/obligasjon+indeksfond?

 8. pengeblogg Said,

  juni 11, 2018 @ 10:52 am

  Takk for det, Eirik.

  Jeg skrev et innlegg på en annen nettside om hvordan man bør investere en større engangssum for en tid tilbake: https://fundamentalanalyse.no/hvordan-investere-en-storre-engangssum-i-aksjemarkedet/

  For øvrig finnes det ikke noen fasit på hvordan man bør fordele pengene på aksje- og rentefond. Det blir smak og behag og en vurdering den enkelte må gjøre. 50/50 kan være en grei fordeling, men da er man relativt forsiktig.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.