2018 – status etter august

August ble en veldig god måned. Jeg sparte som vanlig kr 26 000, og midlene ble investert i KLP Aksje Fremvoksende Markeder II. I tillegg hadde jeg, etter to måneder der jeg kun hadde inntekter fra min vanlige jobb, kr 4 500 i ekstra inntekter i august. Så langt i år har jeg hatt ekstra inntekter på kr 19 300, så jeg ligger godt an til å nå målet mitt om minst kr 24 000 i ekstra inntekter i 2018.

Min netto finansformue økte i verdi med kr 69 922 i august, til totalt kr 2 972 096. Grafen nedenfor viser utviklingen så langt i år.

Annonser

8 Comments »

 1. Investorkilden Said,

  august 31, 2018 @ 9:23 am

  Herlig, ser bra ut dette!

 2. pengeblogg Said,

  august 31, 2018 @ 10:41 am

  Takk for det, Investorkilden. Skulle jo gjerne sett at det hadde gått raskere framover, men det går i hvert fall i riktig retning. 🙂

 3. Småsparer Said,

  september 2, 2018 @ 8:43 am

  Fremdeles stor tro på at fremvoksende kommer til å suse langt forbi det etablerte markedet?

 4. pengeblogg Said,

  september 6, 2018 @ 6:26 am

  Småsparer – ja, på lang sikt tror jeg fremvoksende markeder kommer til å slå de etablerte markedene. Så får tiden vise om jeg får rett. 🙂

 5. Småsparer Said,

  september 8, 2018 @ 7:56 pm

  Men, en rask sammenlikning mellom KLP AksjeGlobal og Fremvoksende Markeder viser meg at den tunge vektingen av fremvoksende har gitt dårligere, eller lik, avkastning som AksjeGlobal. Dette gjelder alle perioder i år, 3år, 5år og 10 år når fondene sammenliknes på morningstars x-ray.

  Jeg strever veldig med å forstå at det er lurt at plutselig fremvoksende skal skyte i været og hente inn hele forspranget som de utviklede markedene har fått. Hvorfor satse alle pengene på en hest?

 6. pengeblogg Said,

  september 10, 2018 @ 2:34 pm

  Småsparer, jeg satser ikke alle pengene på en hest, men jeg har en klar overvekt mot framvoksende markeder ja. Framvoksende markeder har slått etablerte markeder også tidligere, og jeg satser altså på at det nå er på tide at de gjør det igjen. 🙂

 7. Andreas Said,

  september 17, 2018 @ 10:33 am

  Veldige fine tall du har der, med det tempoet der kommer du fort videre opp! Jeg lurer på hva du hadde gjort i min situasjon nå. Jeg har ca 1,3 mill i aksjefond og får nå ca 800 000 fra salg av en leilighet inn på konto. Og jeg ønsker som deg å være fullvektet aksjemarkedet, men nå er markedene ganske høye og oslo børs over 900 poeng. Bør jeg bare satse alt inn med en gang eller ville du f.eks fordelt det utover en viss periode? Veldig usikker..

 8. pengeblogg Said,

  september 17, 2018 @ 1:12 pm

  Andreas, jeg skjønner godt at du er usikker på hva du skal gjøre. Selv prøver jeg ikke å time markedet (hvor mange klarer det i lengden?) og har lang tidshorisont, så jeg ville nok ha skutt alt inn i markedet på en gang. Men siden det er snakk om et ganske stort beløp her, kan det selvsagt også være greit å investere det mer gradvis over tid.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.