Koronaviruset

Spredningen av koronaviruset er skremmende saker. Jeg har nære slektninger som befinner seg i risikogruppen, og jeg har tre barn som jeg selvsagt er veldig opptatt av at det ikke skal skje noe fælt med. Ingen vet hvordan utviklingen vil bli videre, og nettopp denne usikkerheten er kanskje det verste av alt.

Når det gjelder mine investeringer, er jeg imidlertid iskald. Min strategi er at jeg skal ha maks inne i markedet til enhver tid (det betyr ikke at jeg har alle mine penger i aksjer, men at jeg ikke har penger på bok i påvente av ekstra gode kjøpsmuligheter), og at jeg aldri, aldri, aldri skal prøve å time markedet. Jeg mener det er spesielt viktig å holde seg til strategien sin når frykten råder i markedet. Det er lett å la seg rive med, slik at man gjør noe irrasjonelt. Bak dette ligger opplagt en tro på at spredningen av koronaviruset snart vil stoppe opp, og at ting etter hvert vil gå tilbake til normalen igjen. Tror man på den andre siden at dette er starten på menneskehetens undergang, eller at spredningen og dødeligheten blir så stor at det vil svekke verdensøkonomien kraftig i lang tid framover, bør man kanskje tenke og opptre annerledes.

Noen vil sikkert hevde at jeg er naiv, men til mitt forsvar har jeg historien med meg. Aksjemarkedet har historisk sett vist en forbausende evne til å komme over kriser av ulikt slag. Av og til tar det selvsagt mange år, men er det noe som kjennetegner meg som investor, så er det nettopp det at jeg er veldig langsiktig i alt jeg foretar meg.

Annonser

4 Comments »

 1. Investorkilden.com Said,

  mars 11, 2020 @ 9:13 am

  Godt poeng. Jeg følger samme strategi, og sitter stille. Den månedlige sparing fortsetter som normalt. Men, jeg merker en oppevelse av FOMO, når jeg ser aksjemarkedet falle. Etter all erfaring og lærdom, er det nå man burde kjøpe. Dette kan dog bli farlig, hvis man kjøper for å kjøpe, uten at man har gjort en grundig analyse.

 2. pengeblogg Said,

  mars 12, 2020 @ 6:45 am

  Investorkilden, hvis man sparer og investerer fast hver måned, bør man absolutt ikke slutte med det nå. En av hovedgrunnene til at fast månedlig sparing og investering over mange år fungerer så godt er jo nettopp at man også kjøper når det går ned.

 3. Bunnlinje Said,

  mars 12, 2020 @ 1:29 pm

  Mitt urealiserte «papirtap» er på 1.200.000,- så langt.
  Jeg vurderer å låne opp litt ekstra i boligen til 5-års fastrente (2.39%). Og deretter kjøpe for den belånte summen.
  Dette blir da i tillegg til mine faste månedlige tilskudd. Jeg har stor tro på at vi om kort tid vil se tilbake på denne tiden som en stor kjøpsmulighet. I skrivende stund er fx. Oslo børs ned 30% fra all-time high i februar. Det vil si at den skal stige ca. 45% for å komme tilbake til toppen.

 4. Økoni Said,

  mars 12, 2020 @ 10:40 pm

  Hei!
  Med aksjesparekonto følte jeg at min terskel for å selg meg ut i et overbevisende skummelt marked var enkelt. Solgte mine alle mine fond for to uker tilbake. Trenger jo skatte null-niks. Glad for det i dag. Ganske sikker på at jeg er glad for det om et halvt år også. Alltid lært at det lønner seg å kjøpe mere i nedadgående marked, men dagens marked et ikke et vi har sett før.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.