2020 – Status etter mars

Mars har vært en av de mest turbulente månedene jeg har opplevd som investor. Svingningene har vært svært store begge veier, så jeg var veldig spent på hvordan det hadde gått med porteføljen min. Som tidligere nevnt har jeg bestemt meg for at jeg skal sjekke porteføljen min kun én gang per måned (jeg er veldig disiplinert på akkurat dette), så jeg har altså ikke vært inne og sett på utviklingen i hele mars.

Alt i alt falt min netto finansformue med kr 269 531 i mars, til totalt kr 3 931 132. Fallet var på i overkant av 6 %, som jeg jo ikke syns er så alt for ille etter en så crazy måned. De fleste av verdens børser har falt mer enn dette, og grunnen til at nedgangen for min del har vært begrenset er det kraftige kronekursfallet (jeg har ikke valutasikret porteføljen min), og at jeg har investert nye midler. Jeg tar nedgangen med knusende ro og sover ikke dårlig på natta på grunn av dette.

Utviklingen siden starten av 2020 framgår av grafen nedenfor.

Annonser

5 Comments »

 1. Ole Said,

  mars 31, 2020 @ 11:42 am

  6% er til å leve med! 🙂
  Hvordan fordeler du fordelingen mellom EM og Dev. markets? Noe teori bak dette
  annet enn prisingen? Evt. hvor har du dette fra? Kjører selv en 50/50 em/world dev.
  men med Etfer, da jeg ikke liker KLP tukler med indeksen på selskaper de mener ikke er
  «etiske», utgjør sikkert ikke mye forskjell. Samme med krypto, eller er dette kun for gøy?

  Takker for at du blogger så åpent!

 2. Ole Said,

  april 1, 2020 @ 4:47 pm

  6% er til å leve med 🙂
  Hvordan fordeler du mellom EM og Dev. markets? Noe % mål her? Evt hvor har du dette fra annet enn prisingen som
  jeg regner med er hovedgrunnen. Har selv en 50/50 fordeling, men med Ishares etfer da jeg ikke liker KLP lager egne «etiske» rettningslinjer. Krypto regner jeg er med for «fun»?

 3. pengeblogg Said,

  april 1, 2020 @ 8:03 pm

  Ole, jeg har mest tro på fremvoksende markeder på litt sikt. Tror rett og slett at det økonomiske verdenskartet vil se helt annerledes ut om noen år, og at USA sin dominans vil bli noe mindre.

  Samtidig ønsker jeg god global spredning, så for tiden investerer jeg alle nye midler i KLP Aksje Verden Indeks, slik at jeg på sikt å vil få en litt jevnere fordeling mellom fremvoksende og etablerte markeder.

  Krypto er en bitteliten plassering. Jeg syns konseptet er spennende, men det er opplagt veldig høy risiko.

 4. Anon Said,

  april 23, 2020 @ 10:31 am

  Hei.

  Så ryddig og fin blogg du har!

  Et lite spørsmål:
  Hvorfor velger du KLP AksjeVerden Indeks med forvaltningskostnad 0.25% årlig fremfor f.eks KLP AksjeGlobal Indeks V til 0.18%?

  Kilder:
  Sbanken:
  https://sbanken.no/globalassets/priser/20200204—ny-prisliste-fond3.pdf
  KLP:
  https://www.klp.no/virksomhet/fond/klp-fondene/klp-aksjeverden-indeks
  https://www.klp.no/virksomhet/fond/klp-fondene/klp-aksjeglobal-indeks-v

 5. pengeblogg Said,

  april 23, 2020 @ 8:26 pm

  Takk for det, Anon.

  Grunnen til at jeg har valgt KLP Aksje Verden Indeks er at dette fondet investerer både i etablerte og fremvoksende markeder, mens KLP Aksje Global Indeks kun investerer i etablerte markeder. Dette er «grunnmursfondet» mitt, og jeg ønsker at pengene skal være mest mulig geografisk spredt.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.