2020 – Status etter juli

Juli ble en god måned, hvor både fondsandelene og kryptovalutaene mine økte i verdi. Min netto finansformue økte med kr 160 074, til totalt kr 4 574 391. Utviklingen siden starten av 2020 framgår av grafen nedenfor.

Annonser

2 Comments »

 1. Jan Johansen Said,

  august 3, 2020 @ 7:31 pm

  Hei.
  Jeg sparer – med en konservativ risikoprofil. Det er bare 8 år til jeg skal pensjonere meg så jeg har nå 40% i fond. Ned fra 60% for noen år siden. Det jeg ikke har spart i er rentefond. Jeg er litt usikker på om det er noe å begynne med nå. Da vil jeg i så fall ta noe av det jeg har i bankinnskudd og plassere i rentefond. Har du noe syn på rentefond? Rentefond kontra bank. Eller rentefond kontra aksjefond?

 2. pengeblogg Said,

  august 4, 2020 @ 8:18 am

  Rentefond finnes i mange varianter, alt fra pengemarkedsfond (med omtrent samme rente som en høyrentekonto) til høyrenteobligasjoner (som har avkastning og risiko nesten på høyde med aksjer). Ulike varianter av rentefond kan være godt egnet i en sammensatt portefølje.

  Selv om det bare er 8 år til du skal pensjonere deg, så vil jeg tro at du skal skal selge deg gradvis ut av aksjemarkedet over mange år. Hvis det er slik, syns jeg 40 % i aksjefond virker litt lite. Men det kommer selvsagt helt an på dine risikopreferanser.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.