2021 – Status etter januar

2021 er nå godt i gang, og det er på tide å gjøre opp status etter januar. Mot slutten av måneden var det flere røde dager på børsen, men januar ble likevel en god måned totalt sett. Alt i alt økte min netto finansformue med kr 306 582, til totalt kr 5 599 508.

Utviklingen det siste året framgår av grafen nedenfor.

Annonser

10 Comments »

 1. Bunnlinje Said,

  februar 1, 2021 @ 9:30 am

  Fremvoksende markeder har gjort det bedre enn markedet for øvrig siste tiden. Fremvoksende markeder yielder bedre enn verdensindeksen og europa. Morro å se at strategien din presterer bedre enn verdensindeksen!!

 2. pengeblogg Said,

  februar 1, 2021 @ 10:28 am

  Ja, har vært lange perioder der det har vært motsatt, så fint å se at min sterke overvekt i EM er et godt valg akkurat nå.

 3. Anonym Said,

  februar 4, 2021 @ 10:31 am

  Hva er den prosentvise fordelingen du følger i plasseringene dine? Følger du en fast prosentvis fordeling av nye innskudd, eller tilpasser/rebalanserer du underveis? Hvis du kun følger en fast fordelingsnøkkel vil den økte avkastningen i EM etter hvert utgjøre en større og større andel av finansformuen din. Hva tenker du om risikostyring ifbm. dette? Høyere avkastning er jo tradisjonelt forbundet med større risiko og svingninger.

 4. pengeblogg Said,

  februar 4, 2021 @ 1:44 pm

  Anonym, jeg har ikke en så systematisk tilnærming til dette som jeg kanskje burde ha hatt. Jeg rebalanserer ikke med jevne mellomrom, for uten at jeg hver måned investerer nye midler der jeg mener at jeg er undervektet. For tiden fordeler jeg månedlig sparing omtrent 50/50 mellom europafondet og krypto, for jeg syns jeg har litt lite i dem i forhold til EM-fondet og verdensfondet. Hvis en av komponentene skulle ta helt av og etter hvert utgjøre en veldig stor andel av porteføljen, vil jeg komme til å gjøre noen justeringer.

 5. Bunnlinje Said,

  februar 5, 2021 @ 6:21 pm

  Hei,
  Jeg ser at du investerer i kryptovaluta. Jeg lurer på hvorfor du gjør det?
  Jeg må bare si at jeg har null peiling på kryptovaluta og jeg har heller ikke satt meg så godt inn i det. Jeg er derfor oppriktig nysgjerrig på hva rasjonalet ditt er?

 6. pengeblogg Said,

  februar 8, 2021 @ 8:08 am

  Bunnlinje, jeg forstår ikke teknologien bak kryptovaluta i noen særlig grad, så grunnen til at jeg investerer i denne nye aktivaklassen er alle de mulige framtidige bruksområdene. De potensielle bruksområdene er mange, for eksempel langt raskere og billigere internasjonale overføringer av penger, smarte kontrakter, mekanismer mot identitetstyveri og svindel med mer. Hvis du vil sette deg mer inn i dette, vil jeg anbefale podcasten Kryptografen.

 7. H Said,

  februar 12, 2021 @ 7:51 am

  Fulgt deg en to års tid nå, og fulgt din strategi med egen eksponering mot EM – veldig fornøyd med det valget 🙂 Utvikler porteføljen seg annerledes enn du så for deg, feks for 1 år siden, mot krypto og økt conviction mot Europa?
  Har ditt syn på forvaltningen endret seg betydelig gjennom de siste 2 årene?

 8. pengeblogg Said,

  februar 15, 2021 @ 8:16 am

  H, mitt grunnsyn har ikke endret seg vesentlig de siste par årene. Jeg har fortsatt sterk tro på EM, noe min portefølje bærer preg av. Mitt valg om å ta inn et europeisk indeksfond i porteføljen var basert på et ønske om en bedre spredning på ulike sektorer, og ikke på at jeg har spesielt god tro på Europa. Min tro på krypto har styrket seg vesentlig de siste to årene, mye basert på at jeg har lest meg opp og hørt på mange podcaster om alle de potensielle bruksområdene.

 9. K Said,

  februar 17, 2021 @ 5:55 pm

  Fin blog. Lurer på hvilken plattform du bruker til crypto og om du føler verdiene er trygge der? Har jo historisk vært en del som har blitt hacket

 10. pengeblogg Said,

  februar 17, 2021 @ 10:12 pm

  Takk for det, K. Jeg kjøper kryptovaluta gjennom Coinbase. De er en av verdens største aktører på området, og de tar i hvert fall sikkerhet rundt pålogging og så videre på alvor. Men du har helt rett i at det har vært noen uheldige episoder med hacking, så helt trygg blir man vel aldri.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.