2022 – Status etter mai

I mai økte min netto finansformue med kr 12 278, til totalt kr 5 854 319.

Det er alltid interessant å se hvordan det har gått med porteføljen min den siste måneden. Jeg sjekker status kun én gang hver måned, og jeg følger heller ikke veldig med på utviklingen i markedene og indeksene i mellom disse sjekkpunktene. Det jeg tilfeldigvis snapper opp av ymse nyheter og Twitter-meldinger gjør imidlertid at jeg som regel har en viss magefølelse med hvordan det har gått de siste ukene, men ofte viser denne magefølelsen seg å være feil. Etter mai var for eksempel magefølelsen min at dette hadde vært en dårlig måned, og jeg hadde trodd at min netto finansformue ville ha falt i verdi. Jeg ble derfor overrasket da jeg så at den faktisk hadde økt i verdi. Det å sjekke status kun én gang hver måned er forresten en genialt enkel «teknikk» som jeg sterkt anbefaler alle å bruke, gitt at man har en stratgi som gjør det mulig. Den gjør det lettere å fokusere på det store og langsiktige bildet, og å heve seg over alt av støy og tilfeldige og mindre svingninger. Evnen til å holde hodet kaldt er et kjennetegn ved en god investor, og det å ikke sjekke status for ofte hjelper deg med nettopp det.

Utviklingen siden starten av 2021 framgår av grafen nedenfor.

1 kommentar »

  1. Dollarglis Said,

    juni 1, 2022 @ 9:53 am

    Jeg er imponert over din strategi å sjekke porteføljen kun en gang pr måned…og spesielt når porteføljen begynner å bli stor.. det er helt klart det lureste når man sparer langsiktig.
    Jeg klarer dessverre ikke det og det går helt klart ut over min langsiktige strategi…det er som de sier.. din største fiende i aksjemarkedet er deg selv.
    Men skal prøve en måned og se hvordan det går 🙂
    Igjen takk for mye bra lesestoff

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.