Pengetips #30 – Kutt ut pengespill

Dersom du mener alvor og virkelig ønsker å bedre din økonomiske situasjon, bør du slutte å bruke penger på pengespill. Det er flere årsaker til at jeg mener at pengespill er bortkastede penger:

Sannsynligheten for å bli rik på pengespill er svært liten. Dette gjelder både spill som kun baserer seg på flaks, slik som Lotto, og spill der man kan dra nytte av å ha spesielle kunnskaper, slik som poker eller fotballtipping. Jeg kjenner for eksempel mange som er svært interessert i fotball og som bruker mye av fritiden sin til å se på og lese om denne idretten. Likevel kjenner jeg ingen som har vunnet noen særlig stor premie. Selvsagt vil man oppleve å vinne litt nå og da, men det hjelper lite å vinne 1000 kroner dersom man spiller for 2000 kroner.

Pengespill tar utgangspunkt i drømmen om rask rikdom. Som jeg har skrevet om tidligere, så er langsom rikdom bedre enn rask rikdom. De som opplever rask rikdom, er som regel ikke klar til å håndtere så mye penger, med det resultat at pengene forsvinner raskt igjen. De som derimot opplever langsom rikdom, venner seg gradvis til det å ha mer og mer penger. Man kan sammenligne det med å delta i en konkurranse hvor man skal løpe 10 kilometer. Hvem tror du ville kommet i mål på best tid – han som begynte å trene på løpet et halvt år i forkant og som gradvis økte treningsmengden, eller han som møtte totalt utrent til konkurransen?

Pengespill er dyr underholdning. I og med at pengespill på ingen måter bør se på som en investering, blir det eneste riktige å se slike spill som underholdning. Pengespill er dog en veldig dyr form for underholdning. Dette varierer selvsagt mye fra pengespill til pengespill, men som oftest forsvinner pengene raskt. Det er også lett å bli irrasjonell i en spillesituasjon og dermed bruke mer penger enn man strengt tatt har råd til.

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.