Pengetips #39 – Ikke snakk dritt om andre

Å snakke dritt om andre er bortkastet tid og kan gjøre stor skade på renomméet ditt. På sikt kan dette gå ut over dine muligheter for å bli forfremmet, få høyere lønn osv.

Bestem deg derfor for at dette er noe du ikke ønsker å gjøre, og bli kjent som en person som ikke sprer sladder og snakker nedsettende om personer som ikke er tilstede. Når andre begynner å snakke negativt, lytt gjerne, men ikke la deg lokke med. Når du mottar sladder og rykter, ikke fortell det videre til noen. Det spiller ingen rolle at det er andre som har funnet på det. Dersom du forteller rykter videre, er du med på å spre usannheter om andre, og dette bør du absolutt unngå.

Hva kan du gjøre for å forbedre deg på dette område? Her er noen tips:

  • Erkjenn at alle mennesker har positive og negative sider. Velg å fokusere på de positive sidene ved de du har rundt deg. Du kjenner kanskje noen som er så totalt ulik deg selv at du nesten ikke kan finne positive sider ved dem, men hvis du virkelig prøver, vil du trolig klare å finne noe positivt også ved disse.
  • Forsøk å ikke snakke negativt om noen en hel dag. Klarer du dette uten problemer, prøv en uke. Ikke gi opp. At det er vanskelig, betyr ikke at du ikke bør ha dette som et langsiktig mål.
  • Unngå mennesker som er svært negative og kritiske til alt og alle. Det er veldig lett å la seg rive med dersom du befinner deg i nærheten av slike mennesker, så det beste er å unngå dem.

2 Comments »

  1. Kai Kjartan Høgberg Said,

    april 11, 2017 @ 6:11 am

    Supert innlegg!! Hatar sladder og sprer aldri dritt om andre. Flott og informativ blogg, takk!:-)

  2. pengeblogg Said,

    april 14, 2017 @ 5:33 am

    Takk for det, Kai Kjartan. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.