Pengetips #72 – Ikke bli arbeidsnarkoman

Ordet «narkoman» er negativt ladet, og det blir ikke noe bedre av at det står ”arbeids” foran. Dersom du er i eller kommer i en situasjon der arbeidet sluker store deler av fritiden og helgene dine, er du nødt til å gjøre noe med situasjonen. I de fleste situasjoner vil ikke arbeidsnarkomaner være av de som arbeider mest effektivt. Har du ikke en rimelig balanse mellom arbeid og fritid, vil du gradvis bli psykisk og fysisk svekket, og dette vil gå ut over kvaliteten på arbeidet du utfører.

Din målsetting bør være å bli den på din arbeidsplass som arbeider mest effektivt, ikke den som arbeider mest. Vinneren av et maraton er den som løper på kortest tid. Den som løper den samme distansen på mye lengre tid, havner ikke på pallen. Den som arbeider effektivt  vil også oppleve  mindre stress og  utføre arbeidsoppgavene med høyere kvalitet. Hvem tror du får ned pulsen raskest etter en hundremeter? En topptrent person eller en sofagris? Svaret er selvsagt den topptrente personen, selv om han brukte kortere tid på distansen enn sofagrisen. Slik er det også i arbeidslivet. Når du arbeider effektivt, får du gjort mer og blir mindre sliten. Du er på ditt beste yrkesmessig når du arbeider svært effektivt og er bevisst på og sørger for en god balanse mellom arbeid og fritid. En arbeidsnarkoman er en «tikkende bombe» som ofte er lite effektiv.

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.