Pengetips #76 – Lær deg touch-metoden

Dersom du skriver mye på maskin og fortsatt bruker «let-og-finn-metoden», kan du spare masse tid på å lære deg å skrive ved hjelp av touch-metoden. Dette er en skriveteknikk som gjør at du ikke trenger å se ned på tastaturet for å finne den riktige bokstaven, tallet eller tegnet. Hver finger har sine faste taster og øynene kan fokusere på skjermen. Noen ukers innsats kreves for at du skal klare å skrive raskt og korrekt ved hjelp av denne metoden, men du vil garantert ikke angre dersom du tar deg tid til å lære den. Metoden fungerer akkurat som det å sykle. Har du først lært den, glemmer du den aldri. Mange opplever en mangedobling av skrivehastigheten når de lærer seg touch-metoden.

Så å si all dataopplæring som tilbys, har bruk av programvare som tema. Dette er selvsagt også viktig, men du vil aldri kunne bruke en datamaskin på en effektiv måte hvis du skriver tregt. I praksis er det ofte mye mer å hente på det å skrive raskt enn det å kunne enhver funksjon i for eksempel Word. Tenk på dette neste gang du melder deg på et datakurs.

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.