Pengetips #87 – Ikke gi råd til dem som ikke ønsker det

Etter hvert som du opparbeider deg god kompetanse innenfor personlig økonomi, føler du kanskje behov for å dele denne kunnskapen med andre. Jeg vil anbefale deg å være svært kritisk til hvem du gir økonomiske råd til. Begrunnelsen for dette er at personlig økonomi er et sensitivt område for mange, og begynner du å gi råd til personer som mener de ikke trenger eller ønsker det, blir du lett oppfattet som en bedreviter. For all del, gi gjerne råd til personer som klart uttrykker et ønske om å lære noe. Men mange mennesker har bestemte oppfatninger og meninger som de nekter å gi slipp på, og er derfor mer opptatt av å rakke ned på andre som tenker og handler litt annerledes, enn å utfordre sin egen virkelighetsoppfatning. Slike mennesker bør du holde deg unna. Å prøve å lære slike mennesker noe, kan være svært frustrerende og er som regel bortkastet tid.

Det er et buddistisk ordtak som sier at «when the student is ready, the teacher will appear». Ikke gi råd til personer som ikke er klare for å motta dem!

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.