Millionærskolen – Oppgave 4

Nå har vi vært igjennom tre oppgaver som har handlet om hvordan du kan kutte kostnadene dine. Denne og neste oppgave vil handle om hvordan du kan øke inntektene dine. Det første du skal gjøre er å drive litt research på egen arbeidsplass.

Oppgave 4 er todelt. Første del er som følger:

Hva kjennetegner dem som tjener mer enn deg på din arbeidsplass?

Bruk litt tid på denne oppgaven, og skriv ned de svarene du kommer fram til. Hva som kjennetegner dem som tjener mest vil variere en god del fra arbeidsplass til arbeidsplass, men her er noen spørsmål du kan ta utgangspunkt i:

  • Er det stor forskjell i lønn mellom dem som har medarbeideransvar og dem som ikke har det?
  • Er det stor forskjell i lønn mellom dem som har lang høyere utdanning (for eksempel mastergrad) og dem som ikke har det?
  • Er det stor forskjell i lønn mellom dem som har lang ansiennitet og dem som ikke har det?
  • Hvis du jobber i en større bedrift – er det stor forskjell i lønn utifra hvor i organisasjonen (avdeling, nivå e.l.) du arbeider?
  • Er det noen helt spesielle årsaker til at noen tjener mer enn andre på din arbeidsplass (slektninger av sjefen, «trynefaktor» e.l.)?

Andre del av oppgaven er som følger:

Hva kan du gjøre for å øke inntekten din på din nåværende arbeidsplass?

Dette er selvsagt den viktigste deloppgaven. Her tar du utgangspunkt i det du kom fram til i første del av oppgaven, og siler ut de faktorene som du selv kan påvirke helt eller til en viss grad.

Ikke ta lett på denne oppgaven. Når du har fått kontroll på kostnadene dine, vil det å øke fastlønnen din være noe av det smarteste du kan gjøre for å kunne investere mer per måned.

4 Comments »

  1. Formuebygging Said,

    november 24, 2014 @ 4:04 pm

    Her opplever jeg at den som kan argumentere og faktisk forhandle om lønnen. Isteden for å ta til takke med det de får levert. Har noe høyere inntekt. 🙂

  2. pengeblogg Said,

    november 24, 2014 @ 9:26 pm

    Dette tror jeg gjelder på mange arbeidsplasser, Formuebygging.

    Jeg kjenner flere som ikke syns at det bør være slik, og derfor legger de ikke ned noe arbeid i å bli bedre til å forhandle og argumentere. De mener at det kun er kompetanse og innsats som skal verdsettes, og derfor legger de all energi ned i det. Dette vil jeg imidlertid hevde er en litt naiv måte å forholde seg til verden på. Som jeg har skrevet om tidligere, så kommer man som regel mye bedre ut av det ved å forholde seg til verden slik den faktisk er, og ikke slik den burde være. 🙂

  3. King Cash Said,

    november 24, 2014 @ 9:55 pm

    Takk for gode råd. Et av mine langsiktige mål er å forbedre lønnen min, så dette innlegget spares definitivt til senere.

    Ellers er jeg enig med Formuebygging. Selv ble jeg som nyutdannet ansatt i staten i mai. Jeg fikk et tilbud, men krevde høyere lønnstrinn selv om jeg visste at jeg kom til å ta det opprinnelige tilbudet uansett. Det førte til et par lønnstrinn ekstra, for en liten telefonsamtale. Det er ikke alltid så mye som skal til.

    Skriv gjerne om lønnsforhandlinger om du har greie på dette 🙂

  4. pengeblogg Said,

    november 25, 2014 @ 2:10 pm

    Enig i at det kan være lurt å være litt frampå, King Cash. Man skal selvsagt ikke mase om høyere lønn annenhver dag, men kombinasjonen av god innsats og det å være litt frampå når det gjelder krav til lønn er ofte en god kombinasjon.

    Jeg har tidligere skrevet et innlegg om denne typen forhandlinger:

    http://pengeblogg.bloggnorge.com/2010/02/25/pengetips-92-hvordan-forhandle-om-h%c3%b8yere-l%c3%b8nn/

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.