Pengetips #60 – Direkte og indirekte mål

De fleste som skriver om det å sette seg personlige mål, mener at man bør begynne med å definere eksakt hva man ønsker å oppnå. Man vil da ende opp med mål av typen «Innen 31.12.2010 skal boliglånet mitt være på kr 500.000» eller «Innen 30.06.2010 skal jeg veie 70 kg» (direkte mål). Fordelen med slike mål, er at de ofte virker motiverende.

Men man kan også tenke litt annerledes når man setter seg mål. La oss for eksempel ta disse to målene: «I 2010 skal jeg lese minst to økonomibøker per måned» og «I 2010 skal jeg mosjonere minst tre ganger per uke, og minst 30 minutter per gang» (indirekte mål). Disse målene har ikke noe konkret sluttresultat. Det er ikke det å lese to økonomibøker per måned som i seg selv er målet, men heller at man ønsker å øke kompetansenivået sitt, slik at man på sikt kan oppnå høyere inntekt og høyere avkastning på formuen sin.

For å oppnå maksimal framgang, vil jeg anbefale deg å sette deg mål av begge de to typene. De direkte målene for å motivere deg og de indirekte målene for å sikre at du kontinuerlig er på riktig vei.

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.