Pengetips #61 – Ned i vekt – den dyre og den billige måten

Overvekt er et økende problem i Norge, og for den enkelte er det mange måter å angripe dette problemet på. For den økonomisk bevisste, kan det være greit å skille mellom den dyre og den billige måten å gå ned i vekt på. Det fine er at den billige måten gir de beste resultatene.

Den dyre måten å gå ned i vekt på:

Å kjøpe dyre piller som påstås å øke forbrenningen. Mange slike piller er ren humbug, mens andre kan ha en viss effekt. Effekten er derimot såpass liten at man er helt avhengig av å ha kontroll på matinntaket sitt, før man får noen merkbar effekt. Dersom man har et kaloriinntak som er 20 % høyere enn det man forbrenner, hjelper det svært lite å innta dyre piller som øker forbrenningen med 1 %.

Å kjøpe dyre måltidserstattere i stedet for å spise vanlig mat.

Å kjøpe dyre treningsapparater, og tro at disse gir en helt annen effekt enn annen type mosjon.

Den billige måten å gå ned i vekt på:

Å forstå at det å gå ned i vekt i utganpgspunktet er enkel matematikk. Inntar man færre kalorier enn man forbrenner, vil man gå ned i vekt.

Å forstå at vektnedgang ikke er er et kortsiktig prosjekt, men at det heller er snakk om å gjøre varige endringer når det gjelder kosthold og mosjon.

Å sette seg inn i hva ulike aktiviteter faktisk forbrenner av kalorier. Jogging er for eksempel en treningsform som er svært effektiv når man skal ned i vekt, og som (nesten) er gratis.

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.