Pengetips #65 – Sett ting i perspektiv

Grunnen til at mange mener de har for lav lønn og dårlig økonomi, er at de sammenligner seg med andre som er bedre stilt økonomisk. Som jeg har skrevet om tidligere, vil det alltid være noen som har noe som er dyrere og finere enn det du har, så dette er et spill du er dømt til å tape.

Setter man derimot den levestandarden vi har i Norge i dag i et historisk eller et internasjonalt perspektiv, får  vi et helt annet bilde.

Den materielle levestandarden i Norge har mangedoblet seg i løpet av de siste tiårene. I dette perspektivet er det svært få nordmenn som har noe særlig å klage over.

Den materielle levestandarden i Norge er langt høyere enn levestandarden i de aller fleste andre land i verden. De aller fleste nordmenn spiser seg mett hver dag. Dette er langt i fra en selvfølge i store deler av verden i dag. Sett i dette perspektivet, er det nesten ingen nordmenn som har noe særlig å klage over.

Så, hvor vil jeg med dette? Jeg mener ikke at man bare skal slå seg til ro med den levestandarden man har. Denne bloggen handler jo nettopp om hvordan man kan bedre den økonomiske situasjonen sin. Samtidig tror jeg det bare er sunt for oss i den rike delen av verden, å se vår egen situasjon i en litt større sammenheng. Det er fullt mulig å være takknemlig for det man har, samtidig som man arbeider for å få det enda bedre.

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.