Pengetips #66 – Øk levestandarden gradvis

En vanlig felle som mange unge går i, er at de krever å ha den samme materielle levestandarden når de etablerer seg, som den de hadde hjemme hos mor og far. Med en gang de flytter, skal de altså ha hus, bil, masse hjemmeelektronikk og alt annet som hører til den moderne livsstil. Dette resulterer gjerne i at de pådrar seg veldig mye gjeld, og i og med at arbeidsinntekten gjerne ikke er så høy i starten, blir dette gjeld som de må slite med i mange år.

En mye bedre løsning er å gradvis øke levestandarden. Start gjerne med å kjøpe hus eller leilighet, men vent lengst mulig med bil, dyre møbler og andre store utgiftsposter. På denne måten vil man lettere kunne klare å holde gjelden på et komfortabelt nivå. Da dagens alderspensjonister vokste opp, var det en selvfølge at man skulle spare opp penger på forhånd før man kjøpte noe. I dag er tilgangen på lån og kreditt så god, at mange unge skaffer seg uheldig mye gjeld veldig tidlig. Sørger man for å etablere gode økonomiske vaner tidlig i livet, vil man garantert ikke angre når man blir litt eldre.

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.