Pengetips #78 – Forbered deg

Å være godt forberedt til møter o.l., gir et solid og profesjonelt inntrykk i arbeidslivet. Personer som alltid stiller godt forberedt, skiller seg som regel ut fra alle de andre, og dette blir lagt merke til.

Her er noen tips for hvordan du kan gå fram for å imponere på dette området:

  • I en hektisk hverdag, er det som regel ikke mulig å stille veldig godt forberedt til alle møter. Du bør, så langt det er mulig, alltid forberede deg noe til alle møter, men enkelte møter er mye viktigere enn andre. Jobbintervjuer, møter der du skal presentere noe for framtredende personer i virksomheter, medarbeidersamtaler med sjefen o.l., må du forberede deg svært godt til. Du bør unngå å utsette forberedelsene til den siste timen før møtet. Da risikerer du at noe uventet oppstår akkurat den timen, og at du derfor må stille nesten helt uten å ha forberedt deg. Start gjerne forberedelsene flere dager i forveien, skriv ned stikkord og tenk godt igjennom hvilke spørsmål og kommentarer du kan få.
  • I møter der du selv skal presentere noe, sett det du skal presentere inn i en større sammenheng. Du vet aldri hvilke spørsmål og kommentarer du kan få. Dersom du har forberedt deg på et veldig avgrenset felt, kommer du til kort når du får spørsmål som er litt på siden av det som egentlig er tema.
  • Ved å arbeide jevnt hele året og ved alltid å være relativt oppdatert innenfor ditt fagfelt, vil du kunne takle ad hoc-møter og uventede situasjoner på en mye bedre måte, enn dersom du kun arbeider og forbereder deg når du vet du må. Skippertakmetoden fungerte kanskje da du studerte. I arbeidslivet er ikke dette den beste løsningen.
  • Av og til er man nødt til å delta i møter der man ikke har hatt anledning til å forberede seg. Stiller du helt uforberedt, ikke prøv å lat som du har bedre oversikt enn det du faktisk har. Dette blir lett gjennomskuet og gir et dårlig inntrykk.

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.