Pengetips #82 – Snakk med sjefen om lønn

To personer med samme utdannelse, samme erfaring og samme kompetanse, kan ha høyst forskjellig lønn. Dette kan rett og slett skyldes hvor ofte disse to personene tør å diskutere lønn med sjefen. Du skal selvsagt ikke plage sjefen din med å be om høyere lønn annenhver dag, men at sjefen er klar over at du over tid forventer økt lønn hvis du gjør en god jobb, er en stor fordel. Det er derimot viktig at du ikke gjør dette for tidlig. Begynner du i en ny jobb, må du først vise at du kan gjøre en meget bra jobb. Deretter kan du be om økt lønn. Be aldri om økt lønn før du har vist at du duger. Enkelte bruker argumenter som ”Jeg har syv års høyere utdannelse og høyt studielån” eller ”Jeg har stor familie å forsørge” for å oppnå høyere lønn, men dette er ikke den riktige måten å gå fram på. Du blir, og bør bli, lønnet ut ifra hvor verdifull du er for selskapet du arbeider i, ikke ut ifra hvor stort behovet ditt er for høyere lønn.

Det er også viktig å følge med på hva andre med tilsvarende kompetanse som deg tjener. Dersom du finner ut at du ligger langt under gjennomsnittet, og du vet at du gjør en god jobb, bør du fortelle sjefen om dette. Ofte vil det å fortelle sjefen om din situasjon være tilstrekkelig for å øke lønna. Får du ingen forståelse for dine krav, bør du vurdere å skifte jobb.

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.