Pengetips #81 – Spis ute for å hygge deg

Det er tre hovedbegrunnelser for at man velger å ikke lage mat hjemme:

  • Man har ikke orket å lære seg å lage god mat
  • Man har ikke tid til å lage mat
  • Man ønsker å hygge seg med et måltid ute

Av disse tre begrunnelsene, er det kun den siste som økonomisk sett er fornuftig. Den første begrunnelsen skyldes rett og slett latskap, og er man lat på ett område, er man ofte lat på andre områder også. Den andre begrunnelsen skyldes enten dårlig planlegging i hverdagen, eller at at man har fylt dagene med så mange aktiviteter, at man mener at man ikke har tid til å lage mat selv. Hovedproblemet med de to første begrunnelsene, er at de fort koster veldig mye penger. Dersom man ikke orker å lære seg å lage mat, eller mener man ikke har tid til å lage mat, spiser man gjerne ute mye oftere enn nødvendig.

Hvilken mat du spiser og hvordan du spiser den, har stor påvirkning på helsa di. Sett derfor av tid til matlaging i hverdagen. Spis ute for å hygge deg en gang i blant. Planlegg disse måltidene på forhånd og sett av god tid. Å stresse seg igjennom et måltid fra en fast-food-restaurant er hverken bra for helsa eller lommeboka di.

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.