2012 – Masterplan del 1 – Mål

Jeg har brukt litt tid på å tenke igjennom hvilke økonomiske mål jeg skal sette meg for 2012, og i prosessen har jeg lagt vekt på følge kravene til gode mål og at det ikke skal bli for mange mål. Jeg har kommet fram til følgende to økonomiske mål for 2012:

  1. Jeg skal investere minimum kr 150.000 i aksjefond i 2012.
  2. Jeg skal ha en samlet brutto arbeidsinntekt på minimum kr 650.000 i 2012.

Begrunnelse for mål 1: Mitt langsiktige mål er å bli økonomisk uavhengig. For å klare dette, har jeg gjennom flere år investert i aksjemarkedet hver måned. Jeg anser aksjemarkedet som det beste stedet å plassere penger på lang sikt, gitt det risikonivået jeg føler meg komfortabel med. Å styrke min aksjeportefølje med kr 150.000 i 2012 vil bringe meg flere steg nærmere mitt langsiktige mål om økonomisk uavhengighet.

Hvor ambisiøst er mål 1: Hittil i 2011 har jeg investert kr 10.000 per måned i aksjefond, og dette forventer jeg også å gjøre resten av året. Totalt sett vil jeg derfor ha investert kr 120.000 i aksjefond når året er omme. Målet om å investere kr 150.000 i 2012 (i gjennomsnitt kr 12.500 per måned) representerer derfor en økning på 25 % fra 2011. Jeg anser dette som et ambisiøst mål.

Begrunnelse for mål 2: Jeg har i flere år vært opptatt av personlig økonomi, og er i dag i en situasjon der jeg har rimelig god kontroll på kostnadene mine og investerer pengene  mine til den forventede avkastningen og risikoen som jeg er komfortabel med. I denne situasjonen er det derfor naturlig for meg at jeg setter meg som mål å øke inntekten min.

Hvor ambisiøst er mål 2: I 2011 forventer jeg å ha en arbeidsinntekt på i underkant av kr 600.000. Målet for 2012 om å oppnå en arbeidsinntekt på minimum kr 650.000 representerer derfor en vekst i inntekten på cirka 10 % fra 2011. Jeg har i flere år klart å øke arbeidsinntekten min mer enn det en gjennomsnittlig arbeidstaker har klart, men har aldri tidligere økt arbeidsinntekten med 10 % fra et år til det neste. Jeg anser derfor også dette målet som ambisiøst.

Generelt om ambisjonsnivået i masterplanen: Alle som har fulgt med på denne bloggen en stund, vet at jeg mener at vi i stor grad skaper vår egen framtid, og at våre valg og vaner har mye større betydning på sikt enn tilfeldigheter og flaks. Jeg mener også at vi må ta ansvar for de valg vi har tatt tidligere i livet. Selv har jeg for eksempel valgt å gifte meg og få barn, og dette er valg jeg på ingen måte angrer på. Jeg har også valgt å bruke tid på å ta vare på helsen min. Disse valgene gjør imidlertid at jeg ikke har anledning til å bruke mye mer tid enn jeg allerede gjør på å nå mine øknomiske mål for 2012. Dette er ikke ment som en unnskyldning for å sette meg lavere mål enn jeg kunne ha gjort, men heller som en forklaring på hvorfor målene er satt slik de er. Andre konsekvenser av disse valgene er at jeg ikke har anledning til å bytte til en jobb som ligger langt fra der jeg bor og krever mye reisetid til og fra jobb eller en jobb som vil medføre mye reisevirksomhet. Videre har jeg mulighet til å kutte i mine personlige kostnader, men begrenset mulighet til å kutte i familiens felleskostnader.

Til slutt vil jeg understreke at dette er mål som er satt for akkurat meg og som tar utgangspunkt i min økonomiske situasjon. Jeg vil på ingen måte anbefale noen å kopiere disse målene. For noen er dette store mål, for andre er de små.

6 Comments »

  1. Formuebygging Said,

    september 14, 2011 @ 10:54 pm

    Spennende plan! Gleder meg til å lese hvordan det går fremover.

  2. pengeblogg Said,

    september 15, 2011 @ 5:58 am

    Takk for det, Formuebygging 🙂

    Ingen vei tilbake nå når målene er lagt ut for hele verden 🙂

    Dette skal jeg klare!
    Dette skal jeg klare!
    Dette skal jeg klare!
    Dette skal jeg klare!
    Dette skal jeg klare!
    Dette skal jeg klare!
    Dette skal jeg klare!
    Dette skal jeg klare!
    Dette skal jeg klare!
    Dette skal jeg klare!

    🙂

  3. wiktor Said,

    september 16, 2011 @ 4:48 am

    Står respekt av det du gjør. En ting er ting er og spare når man er alene om det, men og få til dette med full familie er ikke å kimse av.

    Lykke til

  4. pengeblogg Said,

    september 16, 2011 @ 6:00 am

    Takk for det, Wiktor 🙂

    Det å ha familie gjør at man må være litt mer bevisst sine valg i hverdagen. Med barn i huset blir det ofte slik at man er så travelt opptatt hele dagen at man ikke setter av tid til å tenke på sparing og hva man bruker penger på. Den fella har jeg bestemt meg for ikke å gå i 🙂

  5. Hansa Said,

    september 16, 2011 @ 1:54 pm

    Hei!
    Dette var spennende! Jeg er i relativt lik situasjon selv med noe lavere inntekt. Antar ca 600 i 2012, 2 barn, hus, bil osv.

    Jeg lurer på hvordan du har tenkt til å klare lønnsøkningen på 10%? (lønnsforhandlinger, overtid, verv, bijobb, osv?)

    Hansa

  6. pengeblogg Said,

    september 16, 2011 @ 2:13 pm

    Innlegg om hvordan jeg har tenkt å nå mine mål i 2012 kommer snart, så følg med videre Hansa 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.